Havalimanları

Samsunlu BBC’ye konuştu: Toparlanma çok hızlı

İstanbul Havalimanı CEO’su Kadri Samsunlu, BBC’ye verdiği röportajda salgınla birlikte hızlı bir toparlanma yaşandığına dikkat çekti. Aynı zamanda Uluslararası Havalimanları Konseyi (ACI) Yönetim Kurulu Üyesi olan Kadri Samsunlu, dış hat trafiğinde ABD’nin kapılarını tam olarak açmasının yolcu hareketine çok olumlu hareket kattığını belirtti.

Salgın konusundaki toparlanma hakkında bilgi veren Kadri Samsunlu, “Sektör biraz daha iyi, normalleşme başladı. Avrupa ve Amerika kapılarını açtı. Devletler sivil havacılık sektörüne destek veriyor. Özellikle gelecek yıl Ortadoğu ve Asya pazarı için büyük hareket bekliyoruz” diye konuştu.

Bu yıl 37 milyon yolcu hedefliyoruz

Türkiye’nin çok büyük bir turizm merkezi olduğunu ifade eden Samsunlu, “Kriz döneminde Türk Hava Yolları’nın önemli bir başarı gösterdi. THY’nin çok iyi bir uçuş ağı var. Krizi iyi aştılar. İstanbul Havalimanı olarak amacımız 2019 rakamlarına dönebilmek. 2019’da toplam 68 milyon yolcuya çıkmıştık. Ama geçen yıl bu rakam 23 milyona düştü. Tahminimiz, 2021’i 37 milyon yolcu/yıl olarak tamamlamak. Salgın öncesinde seferlerini durduran tüm havayolları geri döndü. Yolcu dışında kargo çok iyi gidiyor. Yüzde 50 artış var. 2022’de de bu artış büyüyecek”

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu