Kargo

A330’ların kabini kargoya çevriliyor

Salgın döneminde yolcu uçakları yere indi. Ama kargoda inanılmaz bir büyüme yaşandı. Şimdi havayolu şirketleri, en az değişiklik ile yolcu uçaklarının kabinlerinde kargo taşımak için proje arıyor. Bu pazara Airbus ve Lufthansa Technik, A330’lar için geliştirdikleri tasarımı sunuyor.

Airbus ve Lufthansa Technik (LHT), A330’lar için geçici “Kabin içinde Kargo” çözümlerini birlikte geliştirmek için bir işbirliği anlaşması imzaladı. Bu yeni “Tamamlayıcı Tip Sertifikası” (STC) çözümü, havayolu şirketlerinin A330-200 ve A330-300 uçaklarının kabinlerine kargo yüklemelerini sağlayacak.

MODİFİKASYON KİTİ LUFTHANSA TECHNİK’TEN

Anlaşma kapsamında LHT, STC’nin sahibidir ve müşteriler için modifikasyon kitlerini sağlarken, Airbus’ın OEM olarak rolü teknik verileri, mühendislik doğrulamalarını ve operasyonel hesaplamaları sağlamayı içeriyor. 

Modifikasyonda önce koltuklar çıkartılıyor. Kabine, hava kargo endüstri standardı “PKC” paletleri ve ağları yerleştiriliyor.

Bu yeni çözüm, 12 PKC palet pozisyonu ve 18 ağa sahip bir A330-200’ün ana güvertesinde yaklaşık 78m3 hacimsel kargo kapasitesi sunuyor. Bu arada, A330-300’ün ana güverte kargo kapasitesi, 15 PKC palet konumu ve 19 ağ ile yaklaşık 86m3 olacak.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu