Havalimanları

Golfçüler bu sahaya uçaklarıyla geliyor

Bugün size hayallerimizi zorlayan bir yerden bahsedeceğim. Florida’da özel jetiniz ile evinizin bahçesinden kalkabileceğiniz çok özel kulüpler var. Bunların içinde en ayrıcalıklısı  Ocean Reef Club Airport.

Florida’nın güneyi, Miami’ye 20 mildeki  Monroe County’deki Key Largo adasında sıra dışı bir mekan. Sosyal üyelik alıp kullanabilir veya villa kiralayıp tüm tesisi kullanabilirsiniz.

2500 dönüm içinde bulunan tesiste; Çok özel bir havalimanı, kendine ait 175 teknelik marinası, dünyanın en güzel manzaralı golf sahaları, tenis kortları, muhteşem restorantlar ve 100 tane emsalsiz villa. Tabiki bizim konumuz havacılık olunca havalimanı ve teknik özelliklerini anlatmaya çalışacağım.

Kendi uçağı ile öğle yemeğine gelenden tutun, iş arası golf oynamaya gelene kadar hepsi var. Bu arada Cessna 172 ile bu meydana inmek biraz komşularınıza ayıp kaçabilir, sizi gariban pilot diye nitelendirebilirler.

PİSTİN ÖZELLİKLERİ

Pist 05/23

Boyutlar: 4451 x 70 ft. / 1357 x 21 m

Resmi olarak FAA kayıtlarında  Havaalanı mülkiyeti OCEAN REEF CLUB adına .

Yönetici: ERIKA TORRES ve telefonu 305-367-3690

Uçak kapasitesi toplam 35 adet. Tek motorlu uçaklar: 15, Çok motorlu uçaklar: 10 ,Jet uçaklar: 8  ve Helikopterler: 2

Kaptan pilot, inişten önce yayınlanan tüm kuralları ve düzenlemeleri okuduğuna, anladığına ve bunlara uyacağına dair bir beyan imzalamalıdır. İniş ve kalkışta pist eni 21 m. olduğu için rule kaçırmak faciaya sebep olabilir. Çünkü pistin yanında 5-10 metre mesafede villalar ve kafeler bulunmaktadır. 

Tüm operasyonlar, FAA onaylı uçuş düzenlemelerine ve Ocean Reef Club kurallarına uygun olmalıdır. Örneğin BeecJet Hawker 400 uçağının  Ocean Reef (07FA) pistine inişini izleyelim.Ocean Reef Club Flying Club’e havadan gitmek isterseniz pilot olmanıza gerek yok, bilgi vererek sizi istediğiniz yerden hava taksi şirketi ile aldırmakta.

Bu kuruluş 1971-1979 yıllarında Ocean Reef Airways adında bir havayolu şirketidir. Miami havaalanından bölgesel uçuşlar için ”de Havilland Canada DHC-6 Twin Otter” uçakları ile tarifeli seferler yapmakta idi. Firmanın havacılık disiplini eskilere dayanmakta.

Şu anda Ocean Reef Club’e uçuş için plan çekmeden önce kuralları kabul etmeniz gerekiyor. İstediğiniz anda uçuş yapamıyorsunuz. Size önce meydan bilgileri, meydan yaklaşma kuralları ve referans veren kişiyi belirtmeniz gerekmektedir.

Bir çok video izledim, hayran kalmamak elde değil.

Fakat pistin en ufak bir çit koruması veya güvenliği yok. 6 tonluk bir jetiniz ile evlerin arasındaki kısa ve dar piste pilot becerisi ile görerek inmeniz gerekiyor.

Tek motorlu uçaklar için sorun değil tabiki. Fakat Business Jet trafiği çok yoğun kullanılmakta.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu