Gösteri

Akıncı ve Azerbaycan Mig-29’u gösteri yapacak

İstanbul Atatürk Havalimanı’nda 21-26 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek Teknofest organizasyonunda uçuş gösterileri netleşmeye başladı. Baykar’ın Taarruzi İnsansız Hava Aracı (TİHA) Akıncı özel bir uçuş yapacak.

Baykar’ın test merkezi Çorlu’dan İstanbul’a uçarak gidecek Akıncı, burada 29 Ağustos’taki teslimat töreni gibi özel bir geçiş yaparak ziyaretçileri selamlayacak. 

AZERBAYCAN MİG-29’U GELİYOR

Gösterilerin merakla beklenen bir başka hava aracı ise Azerbaycan Hava Kuvvetleri’ne ait Mig-29 savaş uçağı olacak. Geçtiğimiz günlerde Konya 3. Ana Jet Üs Komutanlığı’na tatbikat için Azerbaycan Hava Kuvvetleri’nin Mig-29’u Atatürk Havalimanı’na devam edecek.

TÜRK F-16 UÇAĞI İLE GEÇİŞ

Türk Hava Kuvvetleri’ne ait F-16 uçağı ile Azerbaycan Mig-29’unun kol uçuşu da planlanıyor. Teknofest’te ayrıca 2019’da olduğu gibi Türk Yıldızları, SOLOTÜRK, Jandarma Çelik Kanatlar, Polis Havacılık da gösteri ve geçişler gerçekleştirecek.

HÜRKUŞ VE ATAK UÇACAK

Türk Havacılık ve Uzay Sanayi (TUSAŞ) tarafından geliştirilen eğitim uçağı Hürkuş ile T-129 ATAK da özel birer gösteri yapacak.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu