Havayolları

Dubai biletleri satıştan kalktı

Türkiye ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) arasında artan tansiyon nedeniyle havayolu seferleri eylül ayında da yapılamayacak. Türk Hava Yolları, Pegasus, Emirates, Etihad, Fly Dubai, Air Arabia Eylül ayı için bilet satışlarını sitelerinden kaldırdı. Ancak ekim veya kasım ayı için bilet satışı ise sistemde yer alıyor.

Türkiye’nin dış politikasında atılan adımlarda karşı tarafta Libya’dan Suriye’ye kadar hep Birleşik Arap Emirlikleri çıkıyor. Bu durum dış politika sonrasında uçuşların da başlamasının önüne geçmiş durumda.

Halen BAE’de Dubai, Sharjah ve başkent Abu Dhabi’den Türkiye’ye uçuş yapılıyor.  Son gelişmelere göre Dubai merkezli Emirates, BAE’nin milli taşıyıcısı Etihad ağustos ayından sonra eylül için de Türkiye programını açıklayamadı. Bu durum düşük maliyetli operasyon yapan Air Arabia ile Fly Dubai Havayollarını da etkiledi. 

Türkiye tarafında ise THY gerekse de Pegasus ağustos ayının iptallerinden sonra eylül ayı satışını da durdurdu. Ancak iki şirket ekim veya kasım ayları için satış gerçekleştiriyor.

 

Tolga Özbek

25 yıllık profesyonel havacılık gazetecisi... Ticari Pilot ve Çok Motor Lisansına sahip.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu