HaberlerSavunma

Yunanistan’dan Türk İHA’larına karşı İsrail yapısı elektronik harp

Yunanistan, Türkiye’nin artan İnsansız Hava Aracı (İHA) operasyonlarına karşı İsrail’den elektronik harp tedbirleri ve anti-drone sistemleri satın almaya başladı. Yunan gazetelerine yansıyan bilgilere göre, farklı noktalara kurulmaya başlayan sistemler ile İHA sinyallerinin karıştırılması hedefleniyor.

Forbes dergisinin Yunan Gazetesi Kathimerini’de Vassilis Nedos tarafından hazırlanan yazıyı kaynak verdiği haberinde bu konda son iki aydır Ege Denizi’nde bu sistemleri kullanmaya başladığı iddiasını ortaya attı.

Sistem, insansız hava araçlarını kör etmek ve uçuş planlarını bozmak için İsrail teknolojisini kullanıyor. Nedos’un haberinde “Temelde, İsrail’in Drone Dome’una benzer özelliklere sahip, ancak Yunanistan’ın özel ihtiyaçlarına ve adaların ve diğer sınır bölgelerinin coğrafi arazisine uyarlanmış bir İHA karşıtı sistemin bir versiyonudur” cümlesi yer alıyor.

Son yıllarda Yunanistan ve İsrail ilişkilerinde özellikle savunma konusundaki gelişmeler dikkat çekiyor. Yunanistan, İsrail ile birlikte Girit’te ortak tatbikat yaparken, pilot yetiştirilmesi konusunda ise iş birliği anlaşması imzalandı.

İsrail şirketinin organizasyonunda İtalya’dan alınacak M-346 savaş uçaklarıyla Yunanlı pilotlara uçuş eğitimi gerçekleştiriliyor.

 

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu