İHA

TB3 ilk uçuş için geri sayımda

Baykar , TCG Anadolu’nun güvertesinden kalkış ve iniş kabiliyetine sahip olacak TB3 SİHA sisteminin yeni bir çizimini paylaştı. İlk uçuşunu bu yıl gerçekleştirecek sistemin önümüzdeki yıldan itibaren Deniz Kuvvetleri’ni teslim edilmesi hedefleniyor.

TB3’ün önden görünümünü paylaştığı resimde, burun bölümündeki SATCOM uydu kontrol sistemi ve ASELSAN CATS kamera sistemi rahatlıkla seçilebiliyor.

280 kg faydalı yük

TB3, toplam 280 kilogram faydalı yük taşıyabiliyor. Kanat altına bakıldığında üçer istasyon bulunuyor. Normalde TB2’de istasyon sayısı 4. TB3’te gövde yakınındaki istasyonda ise ikişer MAM-L yer aldığı böylelikle toplam mühimmat sayısının 8’e çıktığı görülüyor. 

Deniz sistemleri için geliştirildi

Baykar tarafından milli ve özgün olarak geliştirilen Bayraktar TB3 SİHA, kısa pistli gemilerden kalkış ve iniş kabiliyetine sahip silahlı insansız hava aracı sistemi. Keşif-gözetleme ve istihbarat görevlerinin yanı sıra kanatları altında taşıdığı yerli akıllı mühimmatlarla operasyon icra etme kabiliyetine sahip.

Katlanan kanat yapısı

Katlanabilen kanat yapısıyla helikopter gemileri ve uçak gemilerinde kullanıma uygun olarak tasarlanan hava aracı kullanıcıya deniz aşırı görevlerde silahlı insansız hava araçlarıyla operasyon icra etme kabiliyeti sunmakta.

Görüş hattı haberleşmenin yanı sıra görüş hattı ötesi haberleşme kabiliyetine de sahip olan Bayraktar TB3, bu sayede çok uzun mesafelerden kumanda edilebilmekte.

Toplam kalkış ağırlığı 1450 kg

Kanat Açıklığı: 14 metre

Kanat Açıklığı 8.35 metre 

Yükseklik 2.6 metre 

Toplam Kalkış Ağırlığı 1450 Kilogram 

Seyir Hızı 125 knots 

Maksimum Hız 160 knots 

Faydalı Yük Kapasitesi 280 kg

Havada Kalış Süresi 24 saat ve üzeri

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu