Haberler

THY’de taşeron dönemi bitiyor, 3 maaş prim var

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat, Antalya’da yapılan toplantıda yıllardır taşeron şirketlerde çalışanlara müjdeyi verdi. Kurulacak THY Hizmet-Servis AŞ ile tüm taşeronlar THY iştirakine alınacak. Personele ise 3 maaş prim var.

Sosyal medyadan paylaştı

Bolat, yaptığı paylaşımda kabin ekiplerine 10 bin TL ödeme yapacaklarını belirterek üç maaş ikramiye konusuna da açıklık getirdi:

“Şimdi gelelim bazı yayın organlarında konuşulan “triple maaşa”. Malum Ocak ayı zammı TİS gereği %16.4 gibiydi. Öncelikle sosyal haklardaki başka iyileştirmelerin yanında maaş zammını %20 yaptık.

2022’de ödemiş olduğumuz performans primleri toplam karımızın % 11.3’ünü bulmuştu. Buna rağmen kabin ekiplerimize özel bir sözüm olmuştu. Bu nedenle sadece kabin arkadaşlarımıza seyyanen net 10 bin TL ödeyeceğiz.

2023 yılı başarı ödülümüzün oranını karımızın %15’ine yükselttik: Nisan ve Temmuz ayında birer maaş olarak ödüllendireceğiz. Yani Nisan ayında 3 maaş ve Temmuz ayında aynı şekilde 3 maaş vereceğiz. Yaptığımız karın %15’inden bu 2 maaşın toplamını düşeceğiz. Ne kalıyorsa onları da 2023 Aralık maaşıyla birlikte ödeyeceğiz.

Geçen sene olduğu gibi bu ödüller aynı şekilde tüm iştiraklerimizdeki arkadaşlarımıza da uygulanacak.

Taşeron çalışanlar THY kadrosuna

Malum geçen sene taşeron çalışanlarımıza net 25 bin TL prim ödedik. Bu sene ne yapacağız? Taşeron şirketlerde sadece bizim için çalışan tüm arkadaşlarımız, Mart-Nisan ayına kadar THY’li olacak. %100 THY’nin iştiraki olan TK-Hizmet-Servis AŞ’yi kurarak hepsini ailemizin gerçek üyesi yapacağız. (Bu güzel müjdelerden dolayı da oldukça keyfim yerine geldi, fotoğraf 2.) Günün sonunda kadın yöneticilerimizle selfi yaptım.

Yüce Rabbimden kazasız-belasız, huzur ve bereket dolu bir yıl diliyorum.”

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu