Havacılık Endüstrisi

Mısır’dan Leonardo’ya 32 helikopter siparişi

İtalyan Dışişleri Bakanlığı’nın hazırladığı savunma raporuna göre 2019’da Mısır’ın Leonarda ise 32 adet helikopter alımı için anlaşma imzaladığı ortaya çıktı. Bu helikopterlerin 24 adet AW149 tipi olanların askeri amaçlı kullanılacağı, 8 adet AW189’un da sivil amaçlı görev yapacağı açıklandı.

Toplam 871 milyon Euro’luk anlaşmada AW149’ların bir bölümünün donanma envanterine giren Mistral sınıfı gemide kullanılacağı tahmin ediliyor. Mısır bir dönem de Fransa’dan NH90 tipi helikopter alımı planlamış ancak görüşmeler olumlu sonuçlanmamıştı.

Maksimum kalkış ağırlığı 8600 kilogram olan AW149’lar, bir önceki model olan AW139’dan geliştirildi. Gövdesi büyütülen ve kabin hacmi yüzde 40 büyütülen helikopter, her biri 2 bin beygir gücünde General Electric CT7-2EI motorlarına sahip. 19 koltuk kapasiteli helikopterin ilk askeri kullanıcısı ise Tyland Kara Havacılık birlikleri olmuştu.

Sivil AW189 ise halen İtalyan imalatçının geliştirdiği en yeni model. 60’dan fazla helikopter sivil olarak İngiltere, Malezya, Güney Kore ve Japonya’da görev yapıyor. (Scramble.nl)

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu