Havalimanları

Frankfurt, Berlin ve Münih’te de kaos korkusu

Tatil döneminde Köln-Bonn ve Düsseldorf havalimanlarına yaşanan uzun kuyruklar Frankfurt, Münih ve Berlin havalimanlarında da yaşanacak.

Tatil mevsimin başladığı KRV eyaletindeki Köln-Bonn ve Düsseldorf havalimanlarında personel yetersizliği nedeniyle yaşanan kaosun Frankfurt, Berlin ve Münih’te de yaşanabileceği bildirildi. Berlin ve Brandenburg’da bir haftadan az, Hessen ve Bavyera’da ise yaklaşık bir ay sonra yaz tatilleri başlayacak. Berlin Brandenburg Havalimanı Sözcüsü Jan-Peter Haack, pandemi sırasında kimsenin işten çıkarılmadığını, bu yüzden tatil döneminde sıkıntı yaşanmayacağını ileri sürerken, Münih ve Frankfurt Havalimanı’nda ciddi personel eksiklikleri olduğu belirtildi.

Frankfurt havalimanı işletmecisi Fraport, pandemi döneminde 4 bin kişiyi işten çıkarırken, Münih Havalimanı’nda ise 1.300 kişi işinden oldu. Fraport bünyesindeki FraGround şirketi, bagaj ve yer hizmetleri için 870 kişinin istihdam edildiğini, 1.000 çalışanı daha işe alacaklarını duyurdu.

Personel yetersizliğinin yanı sıra, Alman hava trafik kontrol sisteminin daha önce bozulduğunu hatırlatan uzmanlar bunun tekrar yaşanması halinde hava trafiğinin felç olacağı konusunda uyarıyor.

Fatih YILMAZ/ MANNHEİM

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu