Haberler

Tekrar ‘Türk Hava Yolları’ oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk Hava Yolları’nın isim değişikliği konusunda yeni bir açıklama daha yaptı. Erdoğan, yaptığı açıklamada THY’nin Turkish Airlines isminin Türkçe olarak kullanılması konusunda, milli taşıyıcının ‘Türk Hava Yolları’ ismi ile uçuşlarını yapacağını açıkladı.

Erdoğan açıklamasında, “Türkiye markasına daha da sahip çıkacağız. Milli havayolumuz Turkish Airlines yerine Türk Hava Yolları olarak uçuşlarını gerçekleştirecektir. Bu kadarı da öküz altında buzağı arayanlara yeter.” ifadesini kullandı.

THY TESCİL BAŞVURUSU YAPTI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dün yaptığı açıklamalar sonrasında Türk Patent ve Marka Kurumu’na “Türkiye Hava Yolları” ismiyle marka tescil başvurusu yapıldı.

Türk Hava Yolları 2017’de Başbakanlık Özelleştirme İdaresi tarafından yapılan açıklamanın ardından özelleştirme kapsamından çıkarılmıştı. Ardından şirketin kamuya ait yüzde 49.12’lik hissesi Varlık Fonu’na devredilmişti.

Türk Hava Yolları Anonim Şirketi’nin marka adı, “Türk Hava Yolları” ismiyle farklı yıllarda marka tescili kapsamına alındı.

Başvurularda şirketin marka ve isim tescillerinin 2015 yılında “Türk Hava Yolları” olarak yapıldığı görülüyor.

Dün gerçekleştirilen TÜRKSAT 5B Uydusu Hizmete Alma Töreni’nde açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Artık Turkey yok Türkiye var. Bundan sonra uçaklarımızın gövdesine de Türkiye Hava Yolları yazacağız” ifadelerini kullandı.

Basına yansıyan haberlere göre Erdoğan’ın açıklamasının ardından, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na bağlı Türk Patent ve Marka Kurumu’na hemen “Türkiye Hava Yolları” ismiyle marka tescil başvurusu yapıldı.

İlgili Makaleler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu