Savaş

İsrail’de savaş: Hamas füzeleri ateşledi

Hamas’ın silahlı kanadı, bu sabah yüzlerce füze ateşleyerek İsrail’e son yılların en büyük saldırısını gerçekleştirdi. Gazze Şeridi’nden sabah 07.30’da başlayan füze atışlarının ardından bazı füzeler Demir Kubbe Sistemini aşarak sivil yerleşim bölgesine düştü.

Çok sayıda Hamas militanı İsrail topraklarına girdi. Sınır noktalarında bekleyen 30’a yakın İsrail askerleri baskın sırasında hayatını kaybetti. Henüz sayıları belli olmamakla birlikte çok sayıda İsrail askeri de esir alındı.

İsrail Ordusu-‘na ait Merkava tipi tank Hamas tarafından saf dışı bırakıldı.

İsrail’de sirenler çaldı

İsrail hava savunma sistemi Demir Kubbe, Gazze’den fırlatılan roketlerden bazılarını imha etti, gökyüzünde patlama sesleri duyuldu. Sivil yerleşim birimlerine düşen füzeler nedeniyle İsrail medyasının verdiği bilgilere göre 30’u ağır, 280 İsrail vatandaşı yaralandı.

İsrail Ordusu, yedek güçleri göreve çağırırken saldırı sonrası Gazze Şeridi’nin kuzeydoğusunda yaşayan binlerce kişi evlerini terk etti.

Saldırılardan sonra açıklama yapan Başbakan Netanyahu, “Hamas eşi benzeri görülmemiş bir bedel ödeyecek” dedi. Netanyahu’nun bu sıralar gündemindeki önemli konulardan biri de Türkiye ziyaretiydi.

Netanyahu’nun açıklamalarının ardından İsrail hava operasyonuna başladı. Bölgeye özel timler sevk edildi. Hava operasyonu sonrasında çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği gelen bilgiler arasında.

Uçuşlar kesintili olarak yapılıyor

Çatışmalar sürerken, İsrail’in başkenti Tel Aviv’de bulunan Ben Gurion Havalimanı’nda da panik yaşanıyor.

Sirenlerin yükseldiği havalimanında uçuşlar aksamalı olarak gerçekleştiriliyor. Seferlerde aksamalar yaşanıyor.

İsrailli yetkililer, Ben Gurion Havalimanı’ndaki uçuşların güvenlik yetkilileriyle koordineli olarak sürdüğünü açıkladı.

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu