Güvenlik

Yunanistan’dan yeni şart: Test ve 7 gün karantina

Yunanistan bir süredir uyguladığı Türkiye’den yapılan uçuşları durdurma kararında yeni bir adım attı. Yunan Havacılık Otoritesi, Türkiye’nin yanı sıra Arnavutluk ve Kuzey Makedonya’dan gelecekler için son 72 saat içinde yaptırılmış PCR olarak adlandırılan negatif korona testi ve yedi gün karantinada kalmaları istenecek.

Kısa süre içinde yürürlüğe gireetk uygulamada Yunanistan’a giriş yapanlardan evlerinde veya kalacakları yerde yedi gün karantinaya girmeleri de talep edilecek.

Yunanistan Sivil Havacılık İdaresi, Rusya’dan gelen turistlere haftalık sınırlamayı da artırdı. Bugüne dek Rusya’dan haftada 500 turist alınırken bu sayı haftada 4 bine çıkarılıyor. Rus turistlerin, Atina, Selanik ve Girit’teki Heraklion havalimanlarına inişine izin veriliyor.

PCR TESTİ NASIL YAPILIYOR

 

Yunanistan’a İngiltere ve Birleşik Arap Emirlikleri’nden (BAE) gidecek kişilere ise ülkeye girişte zorunlu test yapılacağı açıklandı. İngilziz turistlerin, yedi günlük karantinanın bitiminde de teste tabi tutulacağı belirtildi.

Ülkeye giren turistlere rastgele test yapılacağı ve pozitif çıkanların karantina süresinin 14 güne çıkarılacağı da açıklandı.

Korona virüsü vakalarındaki kısmi artışa rağmen turizm sezonuna hazırlanan Yunanistan, ekonomiyi yavaş yavaş açma planı dahilinde bazı sokağa çıkma kısıtlamalarını önümüzdeki haftadan itibaren hafifletmeyi planlıyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu