Havayolları

THY-Airbus A350 için görüşüyor (özel haber)

Türk Hava Yolları bir yandan dünyanın en büyük krizinin etkilerini azaltmaya çalışırken diğer yandan da sipariş verdiği uçakların teslimat süreçlerini yönetmeye çalışıyor. Normalda mart ayında alınacak A350’lerin teslimatlarını ilk uçak için mayıs sonu, ikincisi için de haziran sonu yapılması için Airbus’a teklif gitti.

THY, geçtiğimiz mart ayında filosuna ilk Airbus A350-900 yolcu uçağını almak üzeriyken koronavirüs krizi yaşanmaya başladı. İkinci bir emre kadar uçuş durdurma ile birlikte THY teslimat sürecine de virgül koydu.

Halen üretimi tamamlanan 2 adet A350-900 için THY ve Airbus teslimat takvimini tekrar gözden geçiriyor. tolgaozbek.com sitemize ulaşan haberlere göre, THY ilk uçağın mayıs sonunda teslim edilmesini talep etti. İkinci uçak için de haziran ayını tercih etti.

Fabrikayı COVID-19 nedeniyle geçici olarak kapatan Airbus ise henüz bir dönüş yapmadı. Uçaklarda yapılacak küçük modifikasyonların fabrikanın geçici olarak durması veya düşük yoğunluklu çalışma nedeniyle teslimatlarda yeni bir planlama üzerinde çalışıyor. 

thy a350

YENİ ÖDEME PLANI

Uçak teslimatlarında, havayolunun imalatçıya veya finansal kiralamayı yapan şirkete belirli bir miktar ödeme yapması gerekiyor. Bu dönemde de havayolları düşen talep nedeniyle yatırımlarını erteliyor. THY’nin A350 için Airbus ile pazarlıklarını sürdürüyor.

THY, geçtiğimiz günlerde yapacağı ödemelerin yeniden vadelendirilmesi konusunda adım atmıştı. Yurtiçinin yanı sıra en önemli ödeme kalemleri Boeing ve Airbus’ın yanı sıra motor, avionik imalatçıları ile yedek parça üreticileri geliyor. THY, nisan, mayıs ve haziran aylarında gerçekleştireceği ödemeler konusunda öteleme talep etmişti.

EĞİTİM SÜRECİ

THY uçakların filoya katılmasının ardından simülatör eğitimlerini tamamlamış ilk pilot ekibi ile uçak üstündeki temel eğitimi tamamlayacak. Bu dönem içinde iç hat uçuşları planlanıyor. Ardından da uçak önce daha kısa sonra da uzun hatlarda uçmaya başlayacak.

thy a350 simulator

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu