Haberler

T3 Vakfı’nda Haluk Bayraktar görevini Elvan Kuzucu Hıdır’a devretti

Teknofest’leri organize eden, Türkiye’de gençlere havacılığı ve teknolojiyi sevdiren T3 Vakfı’nın Yönetim Kurulu Başkanı olan Haluk Bayraktar, görevini Elvan Kuzucu Hıdır’a devretti.

Kurulduğu günden bu yana vakfın yönetimini omuzlayan Haluk Bayraktar, “Beş yıldır yürüttüğüm T3 Vakfı Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine veda etme zamanı geldi. Bu süre boyunca çok severek yürüttüğüm görevimi, gelecek dönem için güvenle Elvan Kuzucu Hıdır Hanıma’a devrettim” dedi.

Bayraktar, “İçtenlikle inanıyorum ki T3 Vakfı, genç, idealist ve dinamik yeni yönetim ekibi ile daha da büyüyecek, Türkiye ve mazlum coğrafyalar için önemli işlere imza atmaya devam edecektir. Görev süremiz boyunca Türkiye için birçok çığır açıcı projeye imza attık. Milli Teknoloji Hamlesi vizyonu doğrultusunda yürüttüğümüz tüm faaliyetlerde, gençlerimiz ve geleceğimiz için gururlandıran projeler hayata geçirildi.

Bu projelerin hayata geçirilmesinde emeği geçen tüm Mütevelli Heyeti üyelerimize, Yönetim Kurulu üyelerimize, çalışanlarımıza, gönüllülerimize, manevi desteğini esirgemeyen herkese şükranlarımı sunuyorum. Bu süreçte özverisi ve adanmışlığıyla katkı sağlayan değerli yönetim kurulu üyemiz ve müdürümüz Ömer Kökçam’a hassaten teşekkür ediyor ve şükranlarımı iletiyorum. Elvan Hanımın liderliğinde yeni yönetimimize Milli Teknoloji Hamlesi davamızda üstün başarılar diliyorum” dedi.

2018’de kuruldu

T3 Vakfı, Teknofest’leri organize etmek üzere 2018’de kuruldu. Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar ve Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Bayraktar oldu.

Kurulduktan sonra yarışma ve organizasyon sayısını hızla artıran T3 Vakfı’nın en büyük hedefi “Teknoloji Üreten Bir Türkiye Hedefi”. Vakıf ayrıca araştırma-geliştirme projelerinin desteklenmesinden, yetenekli gençlerin tespit edilmesine ve eğitilmesine; teknoloji alanında girişimcilik kültürünün geliştirilmesine kadar çeşitli alanlarda proje geliştirme ve katkı sağlamayı ön görüyor.

Elvan Kuzucu Hıdır kimdir?

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Elvan Kuzucu Hıdır 1992 yılında doğdu. 2010 yılında Meram Fen Lisesi’nden mezun oldu.

Kapsamlı burslu olarak kazandığı Bilkent Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü’nden 2015 yılında Yüksek Onur derecesi ile mezun oldu.

2017 yılında aynı üniversitenin aynı bölümünde yüksek lisans eğitimini Yüksek Onur derecesi ile tamamladı.

2017-2023 tarihleri arasında İTÜ Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği bölümünde araştırma görevlisi olarak görev yaptı. Bu bölümdeki doktora eğitimine tez aşamasında devam etmektedir. Lisansüstü eğitimi süresince TÜBİTAK yurt içi bursu almaya hak kazandı.

Birçok araştırma projesinde görev almış olup Uluslararası akademik dergi ve konferanslarda yayınları bulunmaktadır.

2018 yılından bu yana TEKNOFEST teknoloji yarışmalarından sorumlu İcra Kurulu üyesi olarak görevine devam etmektedir.

2022 yılından bu yana T3 Vakfı Mütevelli Heyeti ve Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapmıştır. Evli ve bir çocuk annesidir.

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu