Güvenlik

Fransa kapıları kapatıyor

Fransa, bugün (31 Ocak 2021) gece yarısından itibaren sınırlarını kapatma kararı aldı. Fransa’ya sadece Avrupa Birliği ülkelerinden gidilebilecek. 

Fransa’da Başbakan Jean Castex’in Avrupa Birliği (AB) dışında kalan ülkelere seyahat yasağı uygulanacağı açıklamasının ardından yasağın boyutlarıyla ilgili detaylar belli olmaya başladı.

Başbakan Jean Castex söz konusu uygulamanın Pazar gece yarısından itibaren yürürlüğe gireceğini bildirdi.

Başbakan’ın açıklamalarından sonra internet sitesinden bir mesaj yayınlayan Fransa’nın İstanbul Başkonsolosluğu, “Başbakan’ın açıkladığı üzere Pazar günü gece yarısından itibaren, zorunlu haller dışında, Fransa ile Türkiye arasında hava veya deniz yoluyla yapılan tüm seyahatler iki taraflı olarak yasaklanacak” ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE BÜYÜK ELÇİLİĞİ DE UYARDI

Gelişme ile ilgili olarak Fransa Büyükelçiliğimiz de uyarı yayınladı. Fransa’ya yolculuk planı olanların bilet aldıkları havayolu şirketi veya seyahat acenteleri ile temasa geçmeleri salık verilirken, planlanan yolculuğun ertelenmesi veya öne alınması için gerekli işlemlerin yapılması tavsiye edildi.

Fransa’ya gidişlerde uçuştan 72 saat öncesini kapsayan zaman diliminde yapılmış PCR testinin sonucunun taşınmasının şart olduğuna dikkat çekildi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu