Uçuş Emniyeti

Boeing, 737 MAX için 160 pilot arıyor

Boeing, imalatı tamamlanan çok sayıda 737 MAX uçağının test sertifikasyonu için 160 pilot arıyor. Bir yıllık anlaşma yapacak Boeing, toplam 35 günlük çalışma için pilotlara 200 bin dolar öneriyor.

Bu adım uzun süredir uçuş yapamayan veya işsiz olan ABD’deki havayolu pilotlarını sevindirirken Boeing en kısa sürede görüşmelere başlayacak. Pilotlar test ve tecrübe uçuşlarını yaparken ABD içinde bir çok meydana dağıtılmış 737 MAX uçaklarını da teslimatın yapılacağı Seattle’daki Renton ve Boeing Field Meydanlarına uçuracak.

Başvurular için en az 1000 saati Boeing 737 veya diğer Boeing uçaklarında tecrübeye sahip olunması isteniyor.

737 MAX uçakları, 2018 ve 2019’da meydana gelen iki kazanın ardından yere inmişti. 20 aylık beklemenin ardından FAA uçaklara yeniden uçabilirlik yetkisi vermişti. ABD’nin kararını Brezilya izlemişti. Önümüzdeki günlerde Kanada havacılık otoritesinin de 737 MAX’ler için uçuş izni vermesi bekleniyor.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ise gelişmelerin dikkatle izlendiği ve iznin ilerleyen süreçte verileceğini belirtmişti. Avrupalı havacılık otoritesi EASA da 737 MAX’lerin en erken Ocak 2021 sonunda uçabileceğine dikkat çekiyor.

Halen Türk Hava Yolları’nın elinde 12, Corendon Havayolları’nın elinde de 1 adet 737 MAX uçağı bulunuyor. Sipariş verenler arasında THY ve Corendon’un yanı sıra SunExpress de yer alıyor.

 

 

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Hayret ! Sanki kıtlığına kıran girmiş bu zamanlarda. Belki yüzlerce Lufthansa pilotu başvuracak. Bunlar yeniçeriler
    adeta. Her ama her sene yaz başını beklediler grev için. Attıkları imzaları,kontratları geçerli saymayıp daha fazla
    maaş için resmen kazan kaldırdılar her sene. THY’de yer bulamadığımdan Lufthansa’dan aldığım biletlerle iki
    kere sefil ve rezil oldum. Ne oluyor ? Pilot grevi varmış. Keratalar sizi !! Hani bilet almamış olsam pek de umurumdaydı sanki !

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu