Genel Havacılık

Sivil tiltrotor Japonya’da hava dolmuşu olarak kullanılacak

İtalyan imalatçı Leonardo tarafından geliştirilen AW609 tiltrotor, Tokyo-Ogasawara ulaşımında hava dolmuşu olarak kullanılacak.

Japonya’da değerlendirilmekte olan dünyanın ilk ticari tiltrotoru, yüksek hız, uzun menzil ve dikey kaldırma kabiliyetinin benzersiz kombinasyonu ile uzak bölgelere tam erişim sağlamaya hazırlanıyor. 

Turboprop uçak benzeri performansı (hız, menzil, irtifa) ve rotorlu bir hava aracının çok yönlülüğünü (dikey kalkış / iniş ve havır) birleştiren dokuz yolcu kapasiteli tiltrotor, Tokyo’dan yaklaşık 1000 km uzaklıktaki Ogasawara’ya ulaşım imkânı sağlayacak.

Üretilen ilk iki tiltrotor Philadelphia’da son montaj aşamasında bulunuyor. Tam bir uçuş simülatörü içeren kapsamlı bir eğitim sisteminin de bu yıl hazır olması bekleniyor.

İlk sivil sertifikalı tiltrotorun yolcuları, 275 knot seyir hızı, 25 bin feet irtifa ve 1000 deniz mili maksimum menzili sayesinde AW609’un basınçlı kabin konforunda olumsuz hava koşullarının üzerinde uçabilme özelliğinden yararlanacaklar.

Modern “yeşil” teknolojisi sayesinde daha az emisyon ve gürültüye sahip AW609’un, Japonya’da yolcu taşımacılığı, acil tıp hizmetleri, arama ve kurtarma, gözetleme, elektronik haber toplama ve VVIP taşımacılığı gibi bir dizi operasyonel gereksinimi karşılamak için ideal olacağı belirtiliyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu