Kargo

5 Boeing 747 Formula F1 ekiplerini Sabiha Gökçen’e taşıdı

Sabiha Gökçen Havalimanı, Formula F1 yarışına gelen ekiplerin kargo merkezi oldu. Önceki gün havalimanına inmeye başlayan Boeing 747-400F tipi kargo uçağı sayısı 5’e ulaştı.

Önümüzdeki hafta sonu İstanbul, dünyanın en çok takip edilen motor sporları yarışı Formula F1’e ev sahipliği yapacak. Ancak koronavirüs salgını nedeniyle bu yarış seyircisiz olarak gerçekleştirilecek. Yarış, televizyon ve sosyal medya üzerinden yayınlanacak.

Her bir takımın yaklaşık araç ve ekipmanı 50 ton ağırlığında bunların taşınması ise özel kargo uçaklarının yaptığı uçuşlar ile gerçekleştiriliyor. 

Önceki gün Türk bayraklı ACT Havayolları’nın 747’lerinden ikisi Sabiha Gökçen’e uçarak iki ayrı takımın malzemelerini getirdi. Bunu dün Lüksemburg merkezli Cargolux Havayolları’nın iki uçağı izledi. Ayrıca Air Bridge’e ait 747 de bir takımın malzemelerini getirdi. Kargo seferlerinin bugün ve yarın da devam etmesi bekleniyor. 

Formula F1 yarışı, Sabiha Gökçen Havalimanı’nın hemen kuzey tarafındaki Intercity İstanbul Park’ta yapılıyor. İki merkez arasındaki yakınlık nedeniyle kargo operasyonu yoğun olarak Sabiha Gökçen’den gerçekleştiriliyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu