Genel Havacılık

Sezgin Baran Korkmaz’ın Global Express iş jeti icradan satılık

Halen Avusturya’da tutuklu olan Borajet Havayolları’nın sahibi Sezgin Baran Korkmaz’a ait Global Express tipi iş jeti icradan satışa çıkartıldı. Bakırköy 2. İcra Müdürlüğü tarafından satış açık artırma usulü ile 21 Şubat’ta yapılacak. Uçak için belirlenen fiyat KDV dahil 70 milyon 682 bin TL.

Korkmaz, iflas eden Borajet Havayolları’nın da sahibiydi. Halen Avusturya’da tutuklu bulunan ve iadesi için görüşmeleri süren Korkmaz, TC-YYA tescilli Global Express tipi uçağa sahipti. 2009 model bu uçağa Korkmaz için başvurulan adli süreç sonrasında el konulmuştu.

Bu uçağın ilk sahibi ABD’de yaşayan iş insanı Yalçın Ayaslı olmuştu. Önce iş jetini Türkiye’ye getiren Ayaslı, ardından Borajet Havayolları’nı kurmuştu. Şirket daha sonra Sezgin Baran Korkmaz’a satılmıştı. Ancak Korkmaz bir süre sonra Borajet’i kapatmış, tazminatların ve borçların ödenmemesi sonrasında dava açmasıyla iflası gerçekleşmişti.

21 Şubat’ta yapılacak

Bakırköy 2. İcra Müdürlüğü tarafından ilki 21 Şubat’ta toplam 59,9 milyon TL +KDV yani toplam 70,6 milyon TL’den satışa sunulacak satış saat 14.00-15.00 arasında Atatürk Havalimanı E Kapısı 4 numaralı hangarda düzenlenecek. Eğer yeterli talebe ulaşılmazsa ikinci ihale 9 Mart’ta yapılacak.

UÇAĞIN ÖZELLİKLERİ İÇİN TIKLAYIN

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu