Genel Havacılık

Red Star’ın Challenger 605’leri 1000 uçuş saatine ulaştı

Türkiye’nin en eski hava ambulans şirketlerinden biri olan Red Star geçtiğimiz yıl filo yenileme için iki adet Bombardier imalatı Challenger 605 almıştı. Sağlık Bakanlığı’nın hava ambulansı hizmetinde de kullanılan TC-RSA ve RSF tescilli iki uçak toplam 1000 uçuş saatine ulaştı.

Kanadalı Bombardier imalatı olan Challenger 605, çift motorlu, orta menzilli uçaklar geniş kabini ile ambulans operasyonu için tüm dünyada yoğun olarak kullanılıyor. Kısa sürede 3 sedye taşıyabilir hale getirilebilen kabine sahip uçak, 7 bin 408 kilometre menzilli.

Filoda 9 hava aracı var

Halen Red Star Havacılık filosunda 5 adet Learjet 45, iki adet Challenger 605 tipi iş jetleri ve iki adet de AW139 tipi helikopter bulunuyor.

Katarlı Gulf Helicopters almıştı

Şirketin yüzde 49’luk hissesi 2020 yılında Katar merkezli Gulf Helicopters tarafınan satın alınmıştı. Halen Sağlık Bakanlığı’nın hava ambulansı ihalelerinde de yer alan Red Star geçen yıl yapılan ihaleyi de kazanmıştı.

Red Star ayrıca petrol platformlarına uçuşlarda kullanılan AW139 tipi iki helikopterin de işletme ve operasyon hizmetini veriyor.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu