Genel Havacılık

Fransa’dan ahşap uçak imalatçısı Robin’e destek

Fransız hafif uçak imalatçısı Robin Aircraft, kurtarma planı kapsamında 1,7 milyon Euro devlet yardımından yararlanacak. Yardım kararının açıklanmasının ardından Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve ekibi de şirkete destek ziyaretinde bulundu.

1957’de Fransa’nın doğusundaki Darois’te kurulan ahşap uçak üreticisi Robin, bugüne kadar ağırlıklı olarak 800 Fransız uçuş kulübüne yönelik 3 bin adet dört koltuklu uçak üretti.

YATIRIM DESTEĞİ

Robin uçak şirketi Başkanı Casimir Pellissier, 2022 ortasına kadar kademeli olarak ödenecek ve küresel bir yatırım planını entegre edecek sübvansiyonları eski tesislerini modernize etmek, sayısal olarak kontrol edilen makineler satın almak ve hatta teknolojinin en ileri düzeyine erişmek ve yeni pazarları fethetmek için yeni, daha yeşil motorlarla çalışmak istediklerini belirtti.

Devletin sağlayacağı yardımla 15 yıl içinde planladıklarını 5 yıl içinde yapabileceklerini söyleyen Casimir Pellissier, “Bu yardım, özellikle uçak üretimini hızlandırmayı mümkün kılmalıdır. İnsanlar el yapımı uçaklar, çok ucuz uçaklar satın alıyor ve bunlar çok uzun süre dayanıyor, sahip olduğumuz tek sorun, talebi karşılayacak kadar hızlı üretemememizdir.” dedi.

SİPARİŞ EDİLEN UÇAK 1 YILDA TESLİM EDİLEBİLİYOR

Casimir Pellissier, “Bugün yüzde 30 depozito ödeyen müşteriler, siparişlerin çok fazla olması nedeniyle teslim edilmeden önce bir yıl beklemek zorunda kalıyor. Amaç üretimimizi her ay üç hatta dört uçağa çıkarmaktır. Bu, bizim üretim oranlarını iki katına çıkarmamız anlamına gelir.” ifadesini kullandı.

Bu para, uçakların mühendisliği ve tasarımında çalışan CEAPR şirketi tarafından da kullanılacak. Robin Aircraft ve CEAPR birlikte 65 kişiyi istihdam ediyor ve şu anda yılda 20 ahşap uçak üretiyor. İyimser bir tavırla, iki şirketin altı yıl içinde 100 kişiyi istihdam etmesi planlanıyor.

DAROIS’E GELEN İLK CUMHURBAŞKANI

Daha önce üst düzey pek çok ziyaretçiyi ağırlayan Darois kenti ilk defa bir Cumhurbaşkanını ağırlarken bu ziyarette Emmanuel Macron’a Robin uçak şirketine önemli katkılarda bulunan Fransa Ulusal Meclisi Üyesi Didier Martin’de eşlik etti.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu