Uçuş Emniyeti

Dünya şampiyonunun kazasının raporu çıktı

Dünya ve ABD Ulusal Akrobasi Şampiyonu Patty Wagstaff’ın 2019’da iniş sırasında geçirdiği kazada Bonanza A36 tipi uçağı Florida’da St. Augustine’da pistten çıkarak ters dönmüştü. Kazayı deneyimli kadın akrobasi pilotu sıyrıklarla atlatmıştı. NTSB tarafından hazırlanan raporda uçağın sol ana iniş takım fren sisteminin sıkıştığı belirlendi.

Kazanın meydana geldiği tarihte 67 yaşında olan Wagstaff, kendi kullandığı ”Bonanza A36” ile kaza yapmış ve yaralı kurtulmuştu. 2019 yılında yaşanan kazanın NTSB sonuç raporunu bu hafta yayınladı.

NTSB raporunun linki için tıklayın

Patty Wagstaff kaza sonrası yaptığı açıklamada “Binlerce saat uçtum ben böyle bir kaza yaşamadım” demişti. Uçak iniş sonrası pistte rule kaçırıp ters dönmüştü. Akrobasi şampiyonu ve eğitmeninin böyle bir kazaya karışması 2019 da kafaları karıştırmıştı. Dergiler yaşlandığını ve artık uçmaması gerektiğini yazıp çizdiler.

NTSB Raporu yayınladı

NTSB raporu Patty’nin ilk ifadesini doğruladı. Uçakta teknik sorun olduğunu , inişte uçakta tek taraflı fren balatalarının sıkışıp kilitlenme olayının yaşandığını 3 yıl sonrada olsa doğruladı.
1951 doğumlu Patty Wagstaff aileden havacı. Babası uzun yıllar Japan Airlines için uçmuştu. Küçük yaşta havacılıkla tanışan Wagstaff, uçuş eğitimi sonrasında akrobasiye başlamıştı. 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu