Genel Havacılık

Airbus geçen yıl 268 sipariş aldı

Avrupalı havacılık devi Airbus’ın helikopter kolu, koronavirüs salgınına rağmen 2020’de 268 net sipariş alarak yüzde 48’lik pazar payını yakaladı. Airbus Helicopters özellikle sivil ve ambulans helikopter konusunda aldığı çok sayıda sipariş ile dikkat çekti.

Airbus Helicopters CEO’su Bruno Even “Müşterilerimizin bize en çok ihtiyaç duydukları anda yanlarında olmak için çalışma yöntemlerini uyarlayan, helikopterler ve ilgili destek sunarak dünya çapındaki temel görevlerini sürdürmelerine yardımcı olmaya çalışan, dünyanın her yerindeki ekiplerimizle gurur duyuyorum. Airbus Helicopters’e olan sürekli güvenleri için müşterilerimize teşekkür etmek istiyorum. Beş palli H145 ve H160’ı onayladık ve CityAirbus prototipiyle sıfır emisyon teknolojileri arayışımızın sağlam temellerini attık.” dedi. 

2020’deki mihenk taşlarından biri Eylül ayında ilk beş kanatlı H145’in acil sağlık hizmetleri operatörü olan Norsk Luftambulanse’a teslimi ve yıl sonunda yapılan DRF Luftrettung teslimatıdır. Ağır sınıfta, ilk H225M’ler Kuveyt Hava Kuvvetleri’ne ve ilk NH90’lar ise İspanyol Hava Kuvvetleri’ne teslim edilmiştir. Ayrıca Eylül ayında Mississippi, Columbus’taki Airbus Helicopters fabrikasından bir UH-72A Lakota’nın 463. teslimatı kaliteden hiçbir ödün verilmeden, maliyetli ve tam zamanında gerçekleştirilmiştir. 

2020’nin öne çıkan siparişleri, ABD Ordusu için sipariş edilen 17 adet ilk Fenestron ve Helionix donanımlı versiyonlar UH-72B de dahil olmak üzere, en çok satan H145 helikopterleriyle toplam 84 adetten oluşuyor. Satışı gerçekleşen 33 adet H135, 2020’nin sonunda alternatif brüt ağırlık ve yeni tek pilotlu (IFR) operasyonlar için EASA sertifikasını aldı. Milestone Aviation ve Heli-Union, açık deniz taşımacılığı da dahil olmak üzere çeşitli görevleri yerine getirmek için sipariş edilen çok görevli H160’ın yeni müşterileri oldu. 

Bundeswehr’den yaşlanması nedeniyle emekli olan Sea Lynx filosunun yerini alması için 31 adet sipariş alan NH90 başarılı bir 2020 geçirdi. Fransız Silahlanma Genel Müdürlüğü (DGA), Fransız Özel Kuvvetleri’ni donatmak için yeni Standart 2 versiyonunun geliştirildiğini doğruladı ve ilk NH90 yıl sonunda Katar için ilk uçuşunu gerçekleştirdi.

Müşteri desteği ve hizmet tarafında, Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) ve Air Methods Corporation gibi saflara katılan yeni müşterilerle birlikte, HCare destek sözleşmeleri bir kez daha güçlendi. Küresel salgın süresinde de şirket, yükseltilmiş teknik ve lojistik destek seviyeleri, yeni uzaktan eğitim çözümleri ile birlikte pilotlara ve mürettebata koruyucu ekipman sağlamada Airbus Helicopters’ın doğrudan yardımı sayesinde askeri ve sivil müşterilerinin uçmasını sağlamak için seferber oldu. Ayrıca şirket müşterilerin geri bildirimleri ile olgunlaştırılan AirbusWorld platformu kurarak, operatörler ve şirketler arasında açık diyaloğu güçlendirmeyi amaçlayan geliştirilmiş bir kullanıcı deneyimi ve yeni işlevler sunuyor.

Airbus Helicopters’ın esnek iş modeli, şirketin yatırım yapmasına ve geleceğe hazırlanmasına olanak sağlıyor. 2020’de inovasyon dönüm noktaları, sıfır emisyonlu uçuşun geliştirilmesinde ve gelecekteki kentsel hava mobilite pazarının hazırlanmasında önemli bir rol oynayacak olan hava aracı CityAirbus’ın ilk tam otomatik uçuşunu içeriyor. Şirketin döner kanatlı insansız hava sistemi olan VSR700, Temmuz ayında ilk serbest uçuşunu ve yıl sonunda otonom güverte iniş denemelerini gerçekleştirdi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu