Haberler

THY’nin 400’üncü uçağı ‘Tek Yürek’ depremzede çocukları ve aileleri uçuracak

Türk Hava Yolları’nın (THY) özel boyadığı 400’üncü yolcu uçağı Airbus A350’ya bugün ‘Tek Yürek’ adı verildi. THY Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat, 4 Mart’ta uçağın depremzede çocuk ve aileleri uçuracağını açıkladı.

Gelişmeler hakkında bilgi veren Ahmet Bolat, şunları söyledi:

“Filomuza katılacak 400’üncü uçağın boyama işlemleri tamamlandı. 8 bini aşkın çalışanımızın katıldığı bir anket sonucu 10 alternatif arasından seçilen “Tek Yürek” ismini taşıyacak uçağımız yarın depremzede çocuklarımız ve aileleriyle birlikte özel olarak organize edilmiş ilk seferi için havalanacak.

Bundan sonra isimler depremzede il ve ilçelerin verilecek

Milli Bayrak Taşıyıcı olarak bölgenin yeniden ayağa kalkması için elimizden gelen tüm gayreti gösterirken, aldığımız karar gereği filomuzun diğer uçaklarına da depremden etkilenen il ve ilçelerimizin isimlerini vereceğiz. İlk sefer öncesi son hazırlıkları yerinde görmek için ziyaret ettiğimiz Turkish Technic tesislerinde çalışanlarımızla bir hatıra fotoğrafı da çektirdik.

“Ben hiç uçmamıştım”

Bu arada ben de heyecanla yarını bekliyorum. 329 koltuklu bu dev A350-900 uçağımızın içine yarınki organizasyonun detaylarını dinlemek için girdiğimde şimdiye kadar bu tip uçakla hiç uçmadığımı fark ettim. İlkini 22.10.2020 yılında teslim aldığımız bu uçaklarımızdan 12incisi ile ilk defa uçmak kısmet olacak ve bize bu yolculukta eşlik edecek arkadaşlarım da şimdiye kadar uçtuğum en özel misafirlerimiz olacak.”

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu