Eğitim

Yurtdışında alınmış lisanslara SHGM’den yeni uygulama

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM), Yabancı Ülkeler Tarafından Tanzim Edilmiş Pilot Lisans ve Yetkilerinin Çevrilmesi Talimatı’na ilişkin bir açıklamada bulundu. Bu uygulama ile özellikle Avrupa’daki uçuş okullarında eğitimle lisans alan öğrenciler için yeni uygulama başlatılacak.

SHGM’nin internet sitesinden yayınlanan açıklamada, Yabancı Ülkeler Tarafından Tanzim Edilmiş Pilot Lisans ve Yetkilerinin Çevrilmesi Talimatı’nın 31.08.2021 tarihinde yürürlüğe gireceği açıklandı.

Konuya ilişkin SHGM açıklaması şöyle:Yabancı ülkelerce Şikago Sözleşmesi Ek-1 gerekliliklerini yerine getirecek şekilde tanzim edilmiş pilot lisanslarının ve yetkilerinin ulusal lisans ve yetkilere çevrilmesinde izlenecek usul ve esasları belirlemek amacıyla hazırlanan “Yabancı Ülkeler Tarafından Tanzim Edilmiş Pilot Lisans ve Yetkilerinin Çevrilmesi Talimatı (SHT-1LC)” 09.02.2021 tarihinde onaylanmıştır. Söz konusu Talimat 31.08.2021 tarihinde yürürlüğe girecektir. Ayrıca “JAA Üyesi Olmayan Ülkeler Tarafından Tanzim Edilmiş Lisans ve Yetkilerin Çevrilmesi Talimatı (SHT-1H)” 31.08.2021 tarihinde yürürlükten kalkacaktır”

TALİMAT İÇİN TIKLAYIN

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu