Haberler

TSK ve Jandarma sel bölgesinde

Kastamonu, Sinop ve Bartın’da etkili olan sel felaketinde kurtarma operasyonunda Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ait 6, Jandarma Genel Komutanlığına ait 6 toplam 12 helikopter görev yaptı. Helikopterler ile toplam 353 vatandaş kurtarıldı.

Arama kurtarma operasyonuna destek veren TSK ve Jandarma, vince sahip AS532 Cougar, S-70 Blackhawk helikopterleri ile görev yaptı. Ayrıca Jandarma’ya ait 2 adet Kingair 350 tipi İnsanlı Keşif Uçağı (İKU) havadan güncel görüntü geçerek operasyonunun daha etkin yapılmasında görev aldı.

Jandarma Genel Komutanlığı’ndan verilen bilgiye göre afetten etkilenen il ve ilçelerde afet koordinasyon merkezleri kurulduğu, 18 Jandarma Arama Kurtarma (JAK) Timi, 4 Su Altı Arama Kurtarma (SAK) Timi, 6 Arama Kurtarma Köpek Unsuru, 6 Kadavra Arama Köpek Unsuru, 2 Jandarma Komando Taburu, 5 Jandarma Asayiş Komando Bölüğü, 1 Mobil Harekat Merkezi ve 1 Mobil Mutfak Tırı’nın bölgeye yönlendirildiği, 457 araç ve 2 bin 911 jandarma personelinin arama kurtarma, tahliye ve yardım çalışmaları yürüttüğü kaydedildi.

Jandarma personelinin ayrıca emniyet ve asayiş görevlerini de gerçekleştirdiği ifade edilen açıklamada, şu bilgiler paylaşıldı:

“Her türlü afette olduğu gibi milletinin emrinde görev yapan Jandarma Teşkilatı, Batı Karadeniz Bölgesinde meydana gelen afette de tüm imkan, kabiliyet ve ekipmanları ile milletimizin yanında olmaya ve milletimizin yaralarını sarmak üzere görevlerini yerine getirmeye azim ve kararlılıkla devam edecektir. Jandarma Genel Komutanlığı olarak, aziz milletimize geçmiş olsun dileklerimizle birlikte hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar dileriz.”

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu