EğitimHaberler

United Uçuş Akademisi eğitim uçağı filosuna 25 yeni Cirrus TRAC SR20

Necdet GÜRSOY

ABD’li uçak imalatçısı Cirrus, United Havayollarına pilot yetiştiren United Uçuş Akademisi’nin Ab-Initio Pilot Eğitim Programı için TRAC SR20’lerden oluşan 25 uçaklık bir filo satın aldığını duyurdu. Uçakları ilk pilot eğitimi için kullanacak olan akademi, başvurulardaki artışa yanıt olarak filosunu dört katına çıkarmayı hedefliyor.

“Ab-initio”, başlangıçtan itibaren, kişileri sıfır deneyimden ticari pilota götüren havayolu odaklı uçuş eğitim programlarını tanımlayan bir endüstri terimi olarak kullanılıyor.

United Havayolları Havacılık ve Pilot Stratejisi Genel Müdürü Curtis Brunjes, “United Havayolları, United Uçuş Akademimiz için tek motorlu eğitim uçağı olarak Cirrus TRAC SR20’yi seçmekten heyecan duyuyor. Bu geleceğin kaptanlarını en son teknoloji ve güvenlik sistemlerini kullanarak hazırlamaya olan bağlılığımızı yansıtmaktadır. Cirrus, genel havacılıkta yenilikçi bir güç olmuştur ve sektörümüzün yeni nesil pilotları geliştirmesine öncülük ederken ortak olmaktan gurur duyuyoruz.” dedi.

Kurumsal adı Westwind School of Aeronautics Phoenix, LLC olan United Uçuş Akademisi, uçuş okuluna yapılan başvurulardaki artışa yanıt olarak, eğitim uçağı filosunun boyutunu potansiyel olarak dört katına çıkarmayı hedefliyor. Akademi, hâlihazırda gelişmiş güvenlik özelliklerine sahip 25 adet son model Cirrus TRAC SR20 serisi tek motorlu uçak filosuna sahip. Bu yeni sipariş, Mayıs ayından itibaren en az 25 adet yepyeni TRAC SR20 uçağı ekleyecek ve 50 tane daha uçak için opsiyon ve satın alma hakkı olacak.

10 YIL İÇİNDE 10 BİNDEN FAZLA PİLOTU İŞE ALACAK

United Uçuş Akademisi’nin Arizona, Phoenix Goodyear Havalimanı’ndaki yıl boyu süren eğitim programı, öğrencileri United’ın yüksek profesyonellik standardını ve güvenli, özenli, emniyetli ve verimli bir seyahat deneyimi sunma kararlılığını yansıtan bir kariyer için hazırlar. Akademi, United’ın endüstri lideri pilot kariyer geliştirme programının bir parçasıdır ve hevesli ve yerleşik pilotlara bir United uçağının kokpitine giden en doğrudan yolu sunar. Önümüzdeki on yıl içinde, United 10 binden fazla pilotu işe almayı ve Akademi aracılığıyla havacılığı yaklaşık 5 bin yeni pilotla tanıştırmayı hedefliyor.

Nihai eğitim platformu olarak tasarlanan teknolojik olarak gelişmiş TRAC Serisi, SR20 uçağının istikrarlı uçuş özelliklerini tamamlayan etkileyici bir özellik ve yetenekler listesine sahip. Entegre Garmin® Perspective+ uçuş güvertesi, iki büyük uçuş ekranı, bir Uçuş Yönetim Sistemi tuş takımı kontrolörü, bir Elektronik Stabilite ve Koruma sisteminin yanı sıra entegre motor göstergesi ve mürettebat uyarı/ikaz sistemleri gibi günümüzün gelişmiş yolcu uçaklarında bulunan tüm özellikleri içerir.

Cirrus Filo ve Özel Görev Satışlarından Sorumlu Başkan Yardımcısı David Moser, “TRAC SR20, gelişmiş uçuş yönetim sistemi ve tehlike önleme özellikleri ile ab-initio havayolu pilot eğitimi için tercih edilen uçaktır ve uçuş akademisi öğrencilerinin havayolu kariyerleri boyunca uçacakları ulaşım kategorisindeki jetlere öğrencileri hazırlayan yeteneklere sahip bir eğitim platformu sunmaktadır.” dedi.

İç mekân, yüksek kullanımlı bir eğitim ortamının benzersiz ihtiyaçlarını karşılamak için tasarlandı ve SR serisinde bulunan lüks malzemelerin yerine her türlü hava koşuluna uygun dayanıklı bir zemin kaplaması ve kolay temizlenebilir, aşınmaya dayanıklı koltuklar yerleştirildi. Geniş kabin, tipik eğitim uçaklarından daha fazla alan, ek öğrenciler veya gözlemciler için arka koltuklar ve her mevsim konfor için isteğe bağlı klima ile öğrenmek ve eğitmek için en uygun çalışma alanı sağlar. TRAC Serisi, TRAC20, TRAC22 ve TRAC22T’yi içerir.

Ek olarak, acil durumlarda devreye giren katapultlu paraşüt sistemi – Cirrus Airframe Parachute System® (CAPS®) – ve dayanıklı, tamamı kompozit bir gövde yapısı, TRAC Serisini günümüzün en güvenli ve çok yönlü eğitim uçaklarından biri haline getirir.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu