Eğitim

Sivrihisar’da gençlere ‘havacılık kampı’

Türk Sivil Havacılığını Geliştirme Vakfı-HAVAK (www.havak.org) ile Sivrihisar Havacılık Merkezi (www.shm.aero) iş birliği ile 25 Ocak-1 Şubat tarihleri arasında 7 gece ve 8 gün süreli amatör havacı yetiştirme kampı yapılacak.

Geleceğini gökyüzünde görenler, pilot olmak isteyen 15-18 yaş arasındaki gençlerin başvurularının kabul edeceği faaliyetin maliyeti ve faaliyetlerin tamamının Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) onaylı yapılıyor. 

Bu kampın amacı gençlere havacılığı tanıtmak ve sevdirmek, ülkemizde amatör-sportif-genel havacılık faaliyetlerinin kalbi olan ve Sivrihisar Havacılık Merkezinde 10 saat teorik eğitim ve 8 saat temel eğitim uçuşu vererek gençlerimize havacılığın her aşamasını yaşatabilmek.

Kurs ne kadar

Bu eğitime katılım bedeli 1148 Euro. İlaveten tahsil edilecek 1300 TL 7 gece karşılığı konaklama olarak SHM’ye, 900 TL’si ise 8 gün ve 3 öğün yemek için Sky Cafe’ye ödenecek. Bir STK projesi olan bu faaliyet kar gözetilmeden, vakıf kültürü dahilinde ve sadece maliyetine gerçekleştirilmekte.

Konaklama ve yemek ihtiyaçlarının SHM’nin modern ve güvenli tesislerinde gerçekleştirilecek bu programın her günü faaliyetlerle dolu olup sadece ders ve uçuş değil. Faaliyetlerin içerisinde hangar, kule ve apron çalışmalarının içerisinde yer almak, süprizler, tasarım ve teknik eğitimler, bu yaş gurubunun ilgi alanına girecek aktiviteler bulunmakta.

Amaç havacılığı sevdirmek

Ülkemizin önemli havacıları ile tanışma ve sohbet fırsatları, bol bol hangar sohbetleri yaşanılacak bu kamp gençlerimize havacılığın tam kalbine girmek, kokusunu sesini ruhunu yaşamak fırsatı sağlayacak.

Toplam 9 öğrenci kontenjanı ile sınırlı faaliyetin 3 kontenjanı doldu. Kız ve Erkek konaklamalarının ayrı ayrı odalarda olacağı kamp faaliyeti 7/24 özel güvenliği olan SHM tesislerinde, yine 7/24 tesiste bulunacak proje koordinatörleri ve rehber danışmanlar liderliğinde gerçekleştirilecek. Kamp sonunda alınacak AMATÖR HAVACI SERTİFİKASI ve brövesi 5 yıl geçerli olacak, katılımcı eğer bir sonraki adımda pilotluk eğitimine devam ederse bu uçuşları kredilendirilecek.

İrtibat için

Kampa katılmak ve sorular için [email protected] mail adresi ile veya +90 (850) 811 6620 numaralı telefon ile irtibat kurulabilir.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu