Haberler

THK’nın 8 yangın söndürme helikopteri yere indi

Ekonomik darboğazda olan Türk Hava Kurumu, bu yıl yangın söndürme operasyonu için Rusya’dan kiraladığı helikopterleri Türkiye’nin farklı noktalarında konuşlandırmıştı. Ancak Rus şirketlere ödemelerin THK tarafından düzenli olarak yapılamaması nedeniyle 8 helikopter yere indi.

55 helikopterlik ihaleyi aldı, 43 helikopter getirdi

THK, bu yıl Savunma Sanayi Başkanlığı (SSB) tarafıdan gerçekleştirilen kiralık helikopter ihalesi katılmıştı. THK, 35 adet hafif, 10 adet ağır yük ve 10 adet de gece görüş helikopteri yani toplam 55 adetlik helikopter ihalesini verdiği teklif ile kazanmıştı. Ancak THK bu dönem içinde 30 adet hafif, 5 adet ağır ve 8 adet de gece görüş sistemine sahip toplam 43 adet helikopter getirebildi.

Bazı helikopterlerin kabulu artık yangı söndürme sezonunun sonuna geldiğimiz bu günlerde yapılabildi. 12 helikopter ise getirilemedi. Mevcut filoda ise arıza oranlarının yüksekliği dikkat çekti.

8 yangın söndürme helikopteri uçurulamıyor

Toplam 12 helikopter eksiğe bir de THK’nın Rus şirkete ödeme yapmaması nedeniyle yere inen 8 helikopter de eklendi. Bu durum çıkabilecek büyük bir yangıda hava operasyonunun zorda kalabileceği uzmanlar tarafıdan ifade ediliyor.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu