Kariyer

Bolat’tan Turkish Do&Co çalışanlarına zam sözü

Uzun süredir beklenen Türk Hava Yolları’nın Do&Co ile ortak ikram şirketi çalışanlarına THY Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat’tan zam sözü. Bolat, zam oranının haftaya kesinleşeceğini açıkladı.

Sosyal medya üzerinden açıklama yapan Bolat, “Turkish Do&Co’daki değerli arkadaşlarım, zam konusu gelecek hafta ortasına kadar kesinleşir. Her ne kadar ben yurtdışında olsam da, yakından takip edeceğim merak etmeyin. Diğer tüm iştiraklerimizde de ocak ayı zamlı olarak ödenecek.

Malum TK Haziran ayında yeni bir zam daha alacak. Hem bu zam oranı hem de yeni asgari ücrete bakılarak TGS’de de Haziran ayında zam yapılacak. Antalya TK-Zirve hazırlık ve icrası, ücret artışı ve prim konularından sonra, artık rutin gündeme dönüyoruz” açıklamasında bulundu.

Turkish Do&Co çalışanları salgın döneminde mağdur olmuştu

Salgın döneminde havayollarının operasyonlarını durdurması veya çok kısıtlı yapması sonrasında tüm dünyada olduğu gibi ikram şirketleri büyük bir krize girmişti. Bu dönemi Turkish Do&Co çalışanları zorluk içinde geçirmişti.

Bolat, taşeronlara söz vermişti

Bolat, geçtiğimiz günlerde Antalya’da yapılan toplantının hemen ardından maaş zamları konusunda “Malum Ocak ayı zammı TİS gereği %16.4 gibiydi. Öncelikle sosyal haklardaki başka iyileştirmelerin yanında maaş zammını %20 yaptık. 2022’de ödemiş olduğumuz performans primleri toplam karımızın % 11.3’ünü bulmuştu. 2023 yılı başarı ödülümüzün oranını karımızın %15’ine yükselttik: Nisan ve Temmuz ayında birer maaş olarak ödüllendireceğiz. Yani Nisan ayında 3 maaş ve Temmuz ayında aynı şekilde 3 maaş vereceğiz. Yaptığımız karın %15’inden bu 2 maaşın toplamını düşeceğiz. Ne kalıyorsa onları da 2023 Aralık maaşıyla birlikte ödeyeceğiz” demişti.

Ayrıca Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat, taşeron çalışanlarına da 25 bin TL prim ödediklerini belirterek Mart-Nisan ayı gibi tüm taşeron personelin de THY’nin kuracağı TK-Hizmet-Servis AŞ’ya geçireceklerini açıklamıştı.

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu