Eğitim

Eğitim yarıda kaldı, AFA’ya dava

Geçen yıl uçuşlarını durduran AtlasGlobal Havayolları’nda tip eğitimini almak üzere bekleyen çok sayıda aday  Atlantik Uçuş Okulu AŞ (AFA) dava açarak iflasını istedi. AFA ise açıklamasında “Şirketimiz kurulduğu günden bu yana eğitim verdiği hiçbir Pilot Adayımıza, asla Atlasjet’ de veya bir başka Şirkette iş garantisi vermemiştir” dendi.

Hürriyet Gazetesi’nin haberine göre pilot adayları, temel eğitim sonrasında ödedikleri 40 bin Euro karşılığında AtlasGlobal Havayolları’nda tip eğitimi alacak ve Airbus A320 serisi için geçiş eğitimini alarak tecrübelerini artıracaklardı. 

Pilot adayları 38.500 ile 41.500 Euro arasında değişen tutarlardaki ödemelerini şirkete yaptı. Yoğun bir teorik ve pratik eğitimden geçen adayların bir bölümü daha henüz lisanslarını almadan, AtlasGlobal’in önce uçuş durdurma daha sonra iflas istemli davası ile şok geçirdi.

ÖNCE İCRA TAKİBİ

Pilot adayları, kendilerine iş vaadinde bulunulduğunu öne sürerek yaptıkları ödemenin iadesini istedi. Ancak aldıkları olumsuz yanıt üzerine pilot adaylarından ikisi yargı sürecini işletmeye başladı. Meryem A. İle Nazif B. E., Atlas Holding ve bağlı şirketlere yönelik Bakırköy ve Büyükçekmece İcra Müdürlüklerinde iflas istemli takip başlattı. Yapılan takibe borçlu şirket avukatları itiraz etti. İtiraz kararı sonrası bu kez yeni bir dava açıldı.

BANKALARA BORÇLANDILAR

Bakırköy 1. Asliye Ticaret Mahkemesinde şirketin iflası talep edildi. Dava dilekçesinde, pilot adaylarına iş vaadinde bulunulduğu öne sürüldü. Adayların birçoğunun, yaptıkları ödemeler için kredi çekerek borçlandıkları kaydedilen dava dilekçesinde, AtlasGlobal’in devam eden iflas davası ile de birleştirme talebinde bulunuldu.

HAKSIZ ÇIKAR PEŞİNDELER

Davalı şirketin avukatları ise, mahkemeye sundukları savunma dilekçesinde, davanın reddine karar verilmesini istedi. Atlantik Uçuş Okulu’nun faaliyetlerine devam edildiği kaydedilen dilekçede, şirketin olası bir iflas başvurusunun da olmadığı kaydedildi. Dava dilekçesinde, AtlasGlobal ile Atlantik Uçuş Okulu arasında da organik bir bağ bulunmadığı kaydedilerek “Davalılar haksız çıkar sağlama amacında” denildi. Mahkeme, ilk duruşma için mart ayı başına gün verdi.

HABERİN DEVAMI İÇİN TIKLAYIN

AFA’DAN AÇIKLAMA VAR

Atlantik Uçuş Akademisi olarak, daha önce yaptığımız duyurularda belirttiğimiz üzere, Şirketimizin Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Orhan COŞKUN’ dur ve kendisi şirketi münferit olarak en geniş şekilde her türlü konuda temsile yetkili tek kişidir. Her türlü yasal kayıtta sabit olan bu bilgi, Şirketimizce iş ortaklarımız ile daha önce paylaşılmıştır.

Havacılık sektörünün içinde olduğu zor günlerde, sektörde istihdam sağlayarak, 100’ ün üzerinde olan çalışanına iş imkânı sunan, ülkemize satın alma yoluyla yeni uçak kazandırmaya devam eden bir Şirket için yapılan bu haberler ve ilişkili tüm girişimler, şirketimiz Hukuk Müşavirliği tarafından takip edilmektedir.

Şirketimiz kurulduğu günden bu yana eğitim verdiği hiçbir Pilot Adayımıza, asla Atlasjet’ de veya bir başka Şirkette iş garantisi vermemiştir. Söz konusu girişimler sadece kötü niyetli ve çıkar sağlama amaçlı olup, kendileri ile ilgili her türlü yasal girişim ivedilikle başlatılacaktır. Şirketimiz her zaman olduğu ana hizmet binasında faaliyetlerini aynı hızda yürütmektedir. Finansal kaynağı ile ülkemizin önemli değerlerinden biri olan AFA, bundan böyle aleyhinde çıkacak bu vb. haberlere itibar etmeyecektir.  Şirketimiz aleyhinde yapılan ve kanıtı olmayan her türlü haber ile ilgili olarak Hukuk Müşavirliğimiz gerekli süreçleri işletecektir.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur. Atlantik Uçuş Akademisi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu