EğitimHaberler

Sancak, AFA’ya alacakları nedeniyle ortak oldu

Mustafa Bayrak’ın sahip olduğu Sancak Inflight Service havayolu ikram şirketi, AtlasGlobal Havayolları’ndan alacağı olan 2 milyon dolar karşılığında, Atlantik Uçuş Okulu’na (AFA) ortak oldu.

AtlasGlobal’e alacakları için haciz gönderen Sancak, AFA’nın yüzde 35 hissesini aldı. Habertürk’ten Güntay Şimşek’in köşe yazısında “Sancak, alacakları sebebiyle Atlas’ın iştiraki olarak kurulan Atlantik Uçuş Okulu’nun (AFA) %35 hissesine 2 milyon dolar karşılığı olarak el koymuş. Sancak yetkililerine neden tamamına değil de %35’ine haciz koyduklarını sordum. Merak edenler de olabilir. AFA’nın diğer hisseleri başkaları üzerine görünüyormuş. Bu sebeple sermaye takibi hukuki olarak devam ediyormuş” yazdı.

AFA YALANLADI

Haber sonrasında AFA’dan bir açıklama yapıldı. Okulun gerçek sahibi ve ana hissedarının bir dönem AtlasGlobal’in de genel müdürlüğü görevini yapan Orhan Coşkun olduğu belirtildi.

AtlasGlobal, uzun süre ekonomik sıkıntılarının ardından 14 Şubat 2020’de iflasını istemişti. Bu iflas, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) duyurulmuştu. Halen havayolunda personel ve alacaklılar haciz konusunda yargı sürecindeler. (Habertürk)

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu