Türk Savunma Sanayi

SSB: 25 mm kara topu için TUSAŞ-Sarsılmaz ile görüşmeler başladı

Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, 25 mm Kara Topu’nun yerli imkanlarla geliştirilmesi için görüşmelerin başladığını açıkladı. Bir süre önce Türk Havacılık ve Uzay Sanayi (TUSAŞ) ile Sarsılmaz’ın ortak TR Mekatronik Sistemler şirketi kurulmuştu. Geliştirilen top, ATAK-2’de kullanılacak

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, “İhracat lisansına tabi olarak üretilen 25 mm Kara Topu’nu, herhangi bir yurt dışı bağımlılık ve lisansa tabi olmadan yerli imkanlarla geliştireceğiz” dedi.

Sosyal medya üzerinden bilgi veren Prof. Dr. Demir, “İhracat lisansına tabi olarak üretilen 25 mm Kara Topu’nu, herhangi bir yurt dışı bağımlılık ve lisansa tabi olmadan yerli imkanlarla geliştireceğiz. Ayrıca çok sayıda ülkenin kullandığı ve bu yönüyle ihracat potansiyeli yüksek olan bir ürünü ortaya çıkarmayı hedefliyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

 

ATAK-2 İÇİN 25 MM TOP

TUSAŞ tarafından tasarlanan ATAK-2 ile T129 ile başlayan taarruz helikopteri konusunda daha fazla mühimmat taşıyan bir tasarım elde edilmesi hedefleniyor. T129’daki 20 mm top yerine ATAK-2’de kapasite 25 mm’ye çıkartılacak.

Bu konuda yerli adımların atılması için Mart 2018’de TUSAŞ ile Sarsılmaz Silah Sanayi AŞ arasında ortak bir şirket kurulmuştu. TR Mekatronik, ulusal ve uluslararası pazarlara sunmak üzere, taarruz helikopterlerinde kullanılacak top sistemlerinin geliştirilmesi, tasarımı, üretimi, lojistik desteği, pazarlanması ve ihracatını temin etmek üzere ortak girişim şirketi oluşturmayı amaçlıyor.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Yerli savunma sanayimizin gün geçtikçe daha da ileriye gitmeyi hepimizi çok mutlu ediyor. Emeği geçen herkese teşekkürler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu