HaberlerİHA

Atatürk Havalimanı’na ilk kez İHA indi

İstanbul Atatürk Havalimanı’nı bugün ilk kez İnsansız Hava Aracı indi. Çorlu Havalimanı’ndan kalkan Baykar’a ait Akıncı tipi Taarruzi İnsansız Hava Aracı (TİHA) saat 13.40’ta 05 pisti için son yaklaşmaya girdi. Ancak rüzgar değişmesi nedeniyle Akıncı pas geçerek 23 pistine inişini tamamladı. 

Akıncı, 29 Ağustos’ta Çorlu’da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katıldığı törenle resmi olarak hizmete girmişti. Türk Silahlı Kuvvetleri ve Milli İstihbarat Teşkilatı envanterine giren 3 Akıncı’ya önümüzdeki aylarda 3 adet daha eklenecek.

KEŞAN’DAN ATATÜRK HAVALİMANI’NA

İkinci iniş ise Taktik sınıftaki İHA Bayraktar TB2 tarafından gerçekleşti. Keşan’da bulunan hava meydanından kalkan TB2, saat 14.30’da İstanbul Atatürk Havalimanı’na teker koydu. Böylelikle TB2 de ilk kez Atatürk Havalimanı’na inmiş oldu.

Üçüncü inişi ise Çorlu’dan kalkan Akıncı gerçekleştirdi.

Hem Akıncı, hem de TB2, 22 Eylül’de kapılarını açacak olan Teknofest’te sergilenecek. Akıncı Atatürk Havalimanı’ndan kalkarak gösteri uçuşu da yapacak.

TUSAŞ AKSUNGUR DA UÇACAK

Türk Havacılık ve Uzay Sanayi (TUSAŞ) tarafından geliştirilen çift motorlu İHA sistemi Aksungur da Teknofest sırasında uçacak. Ankara’da TUSAŞ tesislerinin olduğu Mürted Hava Meydan Komutanlığı’ndan kalkacak Aksungur, Atatürk Havalimanı semalarına gelerek gösteri uçuşu yapacak.

TUSAŞ ayrıca Teknofest’te ilk kez Gökbey helikopterini de getiriyor. T625 Gökbey genel maksat helikopteri, Atatürk Havalimanı’nda gösteri gerçekleştirecek. TUSAŞ ayrıca Hürkuş ve T129 ATAK ile Teknofest’te olacak.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu