Haberler

Yeni rekorda Türk imzası

Paraşüt atlayışlarında yeni bir rekor 18 Eylül’de ABD’nin İllinois Eyaleti’nde bulunan Skydive Chicago Merkezi’nde kırıldı. Aralarında Kaptan Pilot Kaan Özenmiş’in de bulunduğu 77 paraşütçü 4 ayrı uçaktan atlayarak baş aşağı 55 saniye serbest düştü.

Atlayış öncesinde FAI hakemlerine tebliği edilmiş şekilde 77 paraşütçü el ele tutuşarak 2 farklı formasyon yani şekil oluşturdu. 

280 KM HIZLA DÜŞÜŞ

Baş aşağı 280 km/s ile düşerken 55 saniyelik serbest düşüş süresi içerisinde oluşturulan bu 2 farklı şekilin (formasyonun) video görüntüleri FAI (Uluslararası Havacılık Federasyonu) hakemleri tarafından incelendi.

İnceleme sonucu atlayış, “FAI 77 way 2 point Vertical Sequential World Record” olarak onaylandı. Bu rekor, 2 farklı şekil yapabilen en büyük dikey formasyon Dünya Rekoru olarak tescil edildi. 

TÜRKİYE’DEN TEK SPORCU

Paraşütçüler, Kuzey Amerika, Güney Amerika, Avrupa, Yeni Zelanda ve Rusya’dan Chicago’ya geldi. Türk Hava Yolları’nda Boeing 777 filosunda görev yapan Kaptan Pilot Kaan Özenmiş, bu rekorda Türkiye’yi temsil eden tek sporcu oldu. 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu