Haberler

180 uçak Rus siciline devredildi

Necdet GÜRSOY

Rusya’da Şubat ayının sonundan bu yana sivil uçakların devlet siciline yaklaşık 180 uçak kaydedildi. Federal Hava Taşımacılığı Ajansı Uçak Uçuşa Elverişlilik Dairesi Başkanı Valery Kudinov Perşembe günü yaptığı açıklamada, bunların Aeroflot, Pobeda, UTair, Rossiya ve Izhavia havayollarına ait uçakları içerdiğini söyledi.

Kudinov, “Şu anda, Rusya sicilinde 21 UTair uçağı, 38 Rossiya uçağı, 2 Izhavia uçağı, 27 Pobeda uçağı ve 80 Aeroflot uçağı olmak üzere 176 uçak var.” dedi.

Aeroflot’un en yeni Airbus A350 uçağının da Rus siciline devredildiğini söyleyen Kudinov, Şubat ayı sonuna kadar Rus sicilinde yaklaşık 70 uçağın bulunduğunu da sözlerine ekledi. Kudinov’a göre, uçakların bakımı ve yedek parça ithalatı ile ilgili durumun, bileşenlerin yeniden ihracatı da dâhil olmak üzere çözülmesi planlanıyor.

RUS UÇAKLARININ ÇOĞU BERMUDA SİCİLİNE KAYITLI

Kudinov, “Bildiğim kadarıyla; Çin, Rusya’ya bileşen ithal etmeyi reddetti.” diyerek aramanın diğer ülkeler üzerinden, muhtemelen Türkiye veya Hindistan üzerinden devam edeceğini de sözlerine ekledi ve “Her şirket kendi başına müzakere edecek.” dedi.

Uluslararası uçuş yapan Rus uçaklarının çoğu Bermuda siciline kayıtlı bulunuyor (VP veya VQ). Bir uçağın Rus siciline devredilmesi, değerinin düşmesine neden oluyor ve ayrıca kiralama şirketlerinin uçağa yeniden sahip olmasını zorlaştırıyor.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu