HaberlerHavalimanları

Atatürk Havalimanı millet bahçesi olacak, ihaleye çıkılıyor

Cumhurbaşkanı Rece Tayyip Erdoğan, İstanbul Atatürk Havalimanı’nda Cumhuriyetin 100. yılına yakışır bir millet bahçesi kurulacağını, ihalenin yıl sonuna kadar gerçekleştirileceğini bildirdi.

İstanbul’da Beyoğlu Kültür Yolu Projesi’nin en önemli eserlerinden biri olan yeni Atatürk Kültür Merkezi’nin açılışını yapacaklarını anımsatarak, şunları söyledi:

“Sadece ülkemizin değil, dünyanın en önemli kültür merkezi olacak bu eserin de şimdiden İstanbulumuza hayırlı olmasını diliyorum. Bu vesileyle bir de müjde vermek istiyorum. İstanbul Atatürk Havalimanı’nda da Cumhuriyetimizin 100. yılına yakışır bir millet bahçesi kuruyoruz. Bu yılın sonunda ihalesini yapacağımız bu millet bahçesinin hem ülkemizin hem İstanbul’un şanına yakışır bir eser olacağına inanıyorum. Geçtiğimiz günlerde yaptığımız bir anlaşmayla Dünya Bankası ve gelişmiş ülkeler vasıtasıyla Türkiye’ye kazandırdığımız 3 milyar 157 milyon dolarlık kaynağı da yeşil iklim dostu projeler için kullanacağız. İnşallah ülkemizi yeşil kalkınma devrimiyle 2053 vizyonuna hazırlamaya şimdiden başlıyoruz” dedi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu