Havacılık TarihiTolga ÖzbekYazarlar

SOLOTÜRK neden Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50’inci yıl dönümünde özel boyama ile uçmuyor?

Bu yıl Cumhuriyet tarihimizin en önemli operasyonlarından, Kıbrıs Türklerinin bu güne gelmesinde en önemle yere sahip olan Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50’nci yılı. Örneğin kutlamalar için neden SOLOTÜRK uçağı, harekatın ana yükünü çeken F-100 uçakları gibi özel kamuflaja boyanmıyor? Bu tür uygulamalar yurtdışında sık sık karşımıza çıkıyor.

Havacılık tarihi araştırmacısı ve yazar Levent Başara, bu öneriyi sosyal medyada X üzerinden paylaştı.

Başara, “Kıbrıs Barış Harekatı’nda yakın hava desteği görevlerinin yükünü sırtlayan 131, 132, 171, 172 ve 181nci F-100 filolarına atfen boyanabilecek F-16C Solotürk uçağımız” yazdı.

Levent Başara geçen yıl ve bu yıl Prof. Dr. Serhat Güvenç ile birlikte Kıbrıs Barış Harekatı’nda Türk havacılarının anılarını içeren iki kitap yayınlamıştı. Üçüncü kitabın, operasyonunun 50’inci yılında yani 20 Temmuz’da satışa sunulması hedefleniyor.

Tasarımı Doruk Akdoğanlı yaptı

F-16’nın bir dönem F-100 uçakları tarafından kullanılan kamuflajını ise grafik olarak Doruk Akdoğanlı yaptı.

F-100’ler, Kıbrıs Barış Harekatı’nın ana yükünü taşıyarak hava-yer operasyonlarında büyük bir başarıya imza atmıştı. O dönem Eskişehir, Konya, Malatya ve Diyarbakır’daki filolardan gelen F-100’ler Türk Silahlı Kuvvetleri’nin adaya barış getirmesinde önemli bir yere sahip olmalarına havadan destek vermişti.

Hava Kuvvetleri C-130 ve C160’larla KKTC’de paraşütçü atabilir

20 Temmuz’da yaşanacak 50’nci yıl dönümü için Türk Hava Kuvvetleri 1974’te olduğu gibi özel boyamalı C-160 ve C-130 uçaklarını kullanabilir. Bu uçaklarla paraşütçü atabilir.

Aynı şekilde Kara Kuvvetleri’ne ait Kara Havacılık, 1974’te olduğu gibi UH-1’leri kullanıp adaya nostaljik bir uçuş gerçekleştirebilir.

Yurtdışında bu tür boyamalara ilgi büyük

Bu tür anısal uçak boyamalarına yurtdışında büyük önem veriliyor. Geçtiğimiz günlerde İngiliz Kraliyet Hava Kuvvetleri, Normandiya Çıkarması’nın 80’inci yıl dönümü için Eurofighter tipi savaş uçağını dönemin Spitfire’larında kullanılan kamuflaj ile boyadı. Uçağın arka bölümüne de Normandiya’da Müttefik uçaklarının fark edilmesini sağlayan siyah ve beyaz şeritlere de yer verildi.

Aynı şekilde ABD de özellikle İkinci Dünya Savaşı veya Vietnam Savaşı’na vurdu yapan boyama tasarımlarına sık sık uçakmarında yer veriyor. Geçtiğimiz günlerde yakın hava desteği için kullanılan A-10’lar için yeni bir boyama tasarımı paylaşıldı.

Bu tasarımda, İkinci Dünya Savaşı’nda uçan P-51’lere atfen o yılların boyama ve fors tasarımı A-10’da kullanıldı. Yapılan bu boyama ile A-10, bir çok havacılık gösterisine katılarak uçuş yaptı:

 

 

 

Tolga Özbek

25 yıllık profesyonel havacılık gazetecisi... Ticari Pilot ve Çok Motor Lisansına sahip.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu