Fuar

HAVELSAN DSEI’de insansız sistemlerini tanıttı

Türkiye ve İngiltere arasında artan ticaret ve savunma sanayinin somut yansımaları, dün kapılarını Londra’da açan DSEI 2023 Fuarı’nda görüldü. HAVELSAN, yeni nesil insansız sistemlerini İngiltere pazarına tanıttı.

HAVELSAN, kendi geliştirdiği Dijital Birlik Teknolojilerinin kara, hava ve deniz platformları BARKAN, BAHA ve SANCAR’ın yanı sıra, ilk kez IDEF 2023’te sergilenen ve çok ses getiren, Dalış Yapabilen Kamikaze İnsansız Deniz Aracı ÇAKA DAY-KİDA’yı da DSEI’23’e götürdü.

Stratejik ve operatif seviyede sabit ve taşınabilir sistemlerle kullanılabilen, müşterek resim ve C4I ihtiyacını karşılayan Müşterek Komuta ve Kontrol Bilgi Sistemi DOOB’un gösteriminin yanı sıra, dünyanın sayılı askeri teknolojileri arasında gösterilen, Türk Deniz Kuvvetleri’nin birçok platformunda kullanılan, önemli ihracat başarıları elde eden Ağ Destekli Veri Entegre Savaş Yönetim Sistemi ADVENT de DSEI’23’te tanıtılıyor.

Yeni temaslar

Fuarda HAVELSAN ekipleri, Genel Müdür Dr.Mehmet Akif Nacar liderliğinde çok sayıda görüşme gerçekleştirdi.

HvBS’ye ilgi

Geçtiğimiz aylarda NATO’ya bağlı üst düzey yetkililerin, Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığı koordinasyonunda, Türkiye’de incelemelerde bulunduğu Hava Kuvvetleri Bilgi Sistemi HvBS de yine DSEI’23’te HAVELSAN’ın öne çıkan ürünleri arasında yer alıyor.

HAVELSAN tarafından geliştirilerek Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü kullanımına sunulan gemi trafik hizmetleri yönetimi yazılımı MATRA VTS’nin yanı sıra, İçişleri Bakanlığı Sahil Güvenlik Komutanlığı için geliştirilen ve düzensiz göçle mücadele kapsamında önemli bir katkı sağlaması beklenen Sahil Gözetleme Radar Sistemi SGRS de, DSEI’23’te HAVELSAN standında tanıtılıyor.

 

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu