Şeref SezginYazarlar

FAA FedEx’i kazalar sonrasında toplantıya çağırdı

FedEx’in kargo uçaklarının arka arkaya karıştığı olaylar sonrasında ABD Federal Havacılık Dairesi FAA şirket yetkililerini toplantıya çağırdı.

FedEx’in Boeing 767-300F tipi kargo uçağı en son geçtiğimiz gün İstanbul Havalimanı’na burun iniş takımı açılmaması sonrasında iniş gerçekleştirmişti.

FAA, uçuş emniyeti konusundaki sorunlar nedeniyle FedEx ile ilgili en son 4 Şubat 2024 tarihinde bir rapor hazırlamıştı.

6 Haziran’da toplantı var

FAA FedEx ile ilgili 6 Haziran’da masaya oturacak. İstanbul Havalimanı’nda yaşanan olaydan önce geçtiğimiz aylarda meydana gelen çarpışma tehlikesi ile ilgili görüşme yapılacak.

FedEx Boeing 767 uçağı, aynı pistten kalkışta olan Southwest hava yolu uçağının üzerine 30 metre kadar alçalarak pas geçmeye çalışmıştı. Kargo uçağının pilotlarının nasıl bir dalgınlık içinde olduğu anlaşılamadı.

Hava trafik kontrolörlerinin tüm ikazlarına rağmen FedEx inişe devam etmeye çalışınca, Southwest Airlines’in kalkışını iptal etmişti.

FedEx pilotları Southwest mürettebatını kalkışlarını iptal etmeleri konusunda uyardı. FedEx uçağı keskin bir şekilde sağa döndü ve çarpışmayı önlemek için irtifa aldı.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu