Haberler

AJet’in Belgrad-Sabiha Gökçen uçuşu sarhoş yolcu nedeniyle 24 saat rötarla yapılabildi

Türk Hava Yolları’nın şirketi olan AJet’in Belgrad-İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı arasındaki dün yapılması gereken uçuş, 24 saatlik rötarla gerçekleşebildi. Olay zinciri, Çin devlet başkanı nedeniyle uçuşlar durdurulan havalimanında bekleme sırasında sarhoş bir yolcunun olay çıkarması ile başladı. Bekleme sırasında uçuş ekibi mesailerinin dolması nedeniyle uçaktan indi.

Belgrad’tan Sabiha Gökçen Havalimanı’na uçmak isteyen yolcuların macerası dün havalimanında Türkiye’den uçağın bir saat geç gelmesi ile başladı. VF114 sefer sayılı uçuş için uçağa yolcular 14.05’te davet edildi. Sefer saat 14.35’e planlandı.

“Arızalı uçak değişti” dendi

Yolcuların “Neden rötar oldu” sorusu ile yetkililer tarafından planlanan uçağın arızalandığı, bu nedenle uçak değişikliğine gidildiği şeklinde yanıtlandı.

Ardından da yolcular uçağa alındı. Ancak bir türlü kapı kapanmadı. Belgrad Havalimanı’nda Çin devlet başkanının uçağı beklendiği için uçuş izni alınamadığı söylendi.

Bekleyiş devam ederken AJet’in yanında park pozisyonunda olan Türk Hava Yolları (THY) uçağı ise yolcusunu aldı ve İstanbul Havalimanı’na sorunsuz uçtu.

“Polis bekliyoruz”

Yolcuların huzursuzlanması ve bazılarının itiraz etmesinin ardından yeni bir bilgi paylaşıldı. Uçağa polis çağırıldığı ve sorunlu yolcunun aşağıya indirilmesinin bekleneceği belirtildi. Polis uçağa gelerek sorunlu yolcu indirildi.

Saatler 17.00’e gelirken pilot yeni bir anons daha yaptı. Uçuş mesai limitlerini doldurduklarını belirterek pilot ve kabin memurları uçaktan indi. Tüm yolcular da terminale alındı.

Uzun saatler terminalde bekledikten sonra yolcular yabancı ekibin yardımı ile otel götürülebildi. Müşteri hizmetlerine ise ulaşmak mümkün olmadı.

Ertesi gün yolcular 24 saatlik gecikme ile İstanbul’a uçabildi.

AJet’ten açıklama var

Gelişmeler üzerine AJet’ten bir açıklama aldık;

* BEG (Belgrad) İstasyonunda Çin Devlet Başkanının gelişi kaynaklı slot mevcuttu.
* Uçuşun ilk slotu 15:33 Z ye gelmiştir.
*15:10 Z civarı boarding tamamlanmıştır.
*15:33 de olay çıkaran yolcu (sarhoş yolcu) nedeni ile uçağa polis gelmiş ve indirilmiştir.
*Bu sürede slot kaçırılmış yeni slot 16:06 olarak gelmiştir.
*Taksi süresi ve diğer süreçler hesaplandığında ekip mesaisinin yetmeyeceği öngörülmüş ve sefer iptal edilmiştir.
Otellerin dolu oluşu sebebi ile yolcular 2 ayrı otele bölüştürülmüştür.
*BEG havalimanı ve çevresinde Çin Devlet Başkanı gelişi kaynaklı trafik vb yoğunluktan dolayı servis araçlarının gelişi uzamış, ekip de dahil olmak üzere beklemek zorunda kalınmıştır.
* Yolcularımızın seyahati yeniden planlanan 09.05.2024 VF6651 10:30 Z seferi ile gerçekleştirilmiştir.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu