Savunma

SaSaD 33’üncü yaşını kutluyor

Savunma ve Havacılık Sanayii İmalatçılar Derneği (SaSaD), 33’üncü yaşını kutluyor. 254 üyesi bulunan SaSaD, 10 milyar doların üzerinde ciro ve 75 binin üzerinde çalışanı bulunan sektörün en güçlü temsilcisi konumunda bulunuyor.

Millî Savunma Bakanlığı’nın önerisi ile 27 Aralık 1989 tarihinde Savunma Sanayii İmalatçılar Derneği ismi ile kurulan dernek 2012 yılı başında sivil havacılık ve uzay alanındaki üreticiler in de çalışma alanına alınmış olması sonrasında Savunma ve Havacılık Sanayii İmalatçılar Derneği adını aldı. MKEK, ASELSAN, ROKETSAN, TAI, Barış Elektrik Endüstri AŞ., Kale Kalıp AŞ, Savunma Gereçleri Sanayi, TUSAŞ, OTOKAR, OTOMARSAN, HEMA ve NUROL&un kurucu üyeleri olduğu, 33’üncü yaşını kutlayan SaSaD’ın bugün itibariyle 254 üyesi bulunuyor. SaSaD’ın üyeleri arasında sektör oyuncuları firmalar ile birlikte Saha İstanbul Savunma Havacılık ve Uzay Kümelenmesi, Eskişehir Havacılık Kümelenmesi (ESAC), Havacılık ve Uzay Kümelenmesi Derneği (HUKD), Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), OSTİM Savunma ve Havacılık Kümelenmesi (OSSA) ve Teknokent Savunma Sanayii Kümelenmesi (TSSK) gibi kümeler de yer alıyor.

Türkiye’nin savunma ve güvenlik alanında dışa bağımlılığını en aza indirecek ve uluslararası alanda rekabet edebilen bir sanayi oluşumuna katkıda bulunması misyonu ile kurulan SaSaD, bu bağlamda ihtiyaç, tedarik kuruluşları ile sektör otoriteleri arasında eşgüdüm sağlıyor. Sektör paydaşları arasında iş birliğini pekiştirecek ve sinerji yaratacak platformları sağlamak; Savunma, Havacılık ve Uzay ekosisteminin büyüyüp gelişmesi ve bu alanlarda faaliyet gösteren KOBİ’lerin sürdürülebilirliği için destekte bulunma görevlerini de yürüten SaSaD, sektördeki insan kaynaklarının yanı sıra girişimcilik, Ar-Ge ve inovasyon alanlarında projeler geliştirilmesini de sağlıyor.

Türkiye’nin en güçlü derneklerinden biri olan SaSaD,bu yıl birçok ulusal ve uluslararası etkinlikte de sektör adına katılım sağladı. SEDEC’ten SAHA İstanbul’a, ISNR’dan Aeromart Toulouse’a kadar birçok etkinlikte birçok iş birliğine imza atan ve resmi düzeyde iyi niyet anlaşmaları imzalayan SaSaD, Türk Savunma Sanayii’nin ulusal ve uluslararası pazar alanlarının da genişlemesinde önemli rol oynadı. SaSaD, 10 milyar doların üzerinde ciro ve 75 binden fazla çalışanı ile Türk Savunma Sanayii’ni temsil ediyor.

SaSaD Çalışmalarına Hız Veriyor

SaSaDGenel Sekreteri Dr. Ruşen Kömürcü, Savunma ve Havacılık Sanayii İmalatçılar Derneği olarak, ülkemizde savunma ve havacılık sektörünün çatı kuruluşu rolü olarak sektördeki başarılara destek olabilmek için çalışmalarına hız vererek yeni atılımlar yaptıklarını söyledi. Kömürcü. “Derneğimiz bünyesinde geliştirdiğimiz ya da proje ortağı olarak dâhil olduğumuz çalışmalar ile sektörde faaliyet gösteren üyelerimizin yetkinlik ve kabiliyetlerini arttırmak için destek oluyor, sektörümüzün temsilciliğini ulusal ve uluslararası arenalarda yapmaya devam ediyoruz.Avrupa Havacılık, Güvenlik ve Savunma Sanayileri Derneğinde Türkiye’yi temsil eden SaSaD, bu derneğin bünyesindeki komitelerde yer alarak siyasi yapım sürecine dahil oluyor, küresel trendleri ve ortaya çıkan standartları da yakından takip ediyor. Bu durum ulusal ve uluslararası etkinliklerin ve temsilciliğin, ülkemizi tanıtma ve temsil etme açısından bize ne denli büyük katkılar sağladığının önemli bir işareti olarak algılanabilir” dedi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu