Adıyaman’a savunmanın devlerinden 500 milyon TL’lik yatırım
Depremin merkezi Adıyaman’a savunma sektörü 500 milyon TL’lik dev bir yatırım yapmak üzere düğmeye bastı. Savunma Sanayi Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün’ün adımıyla yapılacak yatırım, bölgede istihdamın sağlaması, yüksek teknoloji içeren üretimin gerçekleştirilmesine önemli bir kaynak sağlayacak.
Savunma Sanayi Başkanlığı’nda gerçekleştirilen imza törenine Prof. Dr. Haluk Görgün’ün ev sahipliği ile yapılan törene ASELSAN, Roketsan, TUSAŞ, HAVELSAN ile birlikte yapıldı.
Atılacak adımla bölgede “Adıyaman Deprem Bölgesi Kablo, Konnektör ve Kablaj Üretim Tesisi Yatırımı Ortaklık Sözleşmesi” imzalandı.
500 milyon TL’lik yatırım
Görgün, “Bu tesisimiz ile Adıyaman’da 500 milyon TL’ye yakın yatırım gerçekleştirmiş olacağız. Bu yatırımla başta Adıyamanımız olmak üzere depremden etkilenen çevre illerin de istihdamına katkı sağlamayı umuyoruz. Bugün imza töreninde Genel Müdürlerimizin de ifade ettiği üzere “Yiğit düştüğü yerden kalkar” buna inancımız tam.
Savunma sanayii olarak bu yolda bir el olabilmek gayretiyle, depremden etkilenen şehirlerimizin bir an evvel normale dönmesi ve yaraların sarılması için elimizden geleni hep birlikte yapmaya devam edeceğiz”
Bölgede istihdama, eğitime katkı
Son dönemde özellikle deprem bölgesinde savunma sanayi şirketlerinin yatırımları dikkat çekiyor. Hedef toplam 8 milyar TL’lik yatırım ile en az 2 bin 500 kişilik istihdam sağlanabilmesi.
Kahramanmaraş: TUSAŞ, uçak parça üretim merkezi
Malatya: ASELSAN çok katmanlı baskı devre kartı üretim tesisi
Gaziantep: Nurdağı-Islahiye bölgesinde Türk Havacılık ve Uzay Sanayii ile ROKETSAN koordinatörlüğünde karbon elyaf üretim tesisi
Hatay: Kırıkhan ilçesinde ROKETSAN tarafından silah ve roket sistemleri üretim tesisi, Pavotek tarafından bilişim ürünleri üretim tesisi
Adıyaman: Türk Havacılık ve Uzay Sanayii ile ASELSAN ile kablo ve konektör üretimi
Elazığ: TÜYAR’ın ileri teknoloji çip paketleme ve STM’nin Duvar Arkası Radar üretim tesislerine ev sahipliği yapacak.
Yazılım Kampüsleri: HAVELSAN ile Şanlıurfa, Adıyaman, Kahramanmaraş, Elazığ ve Malatya’da yazılım kampüsleri oluşturacak.