Uzay

Ay ve astronot programları için TUA’dan Sierra Space ve ESEN ile anlaşma

Türkiye Uzay Ajansı (TUA), Fatih ve Eren Özmen’in sahip olduğu Sierra Nevada’nın bir parçası olan Sierra Space ve grubun Türkiye merkezli mühendislik şirketi ESEN arasında iş birliği anlaşması imzalandı. Sierra Space ve ESEN,  Alçak Dünya Yörüngesi, Ay ve Astronot Programları Konusunda  TUA ile iş birliği yapacak.

Anlaşma, Louisville Colorado’da (ABD) Türkiye Uzay Ajansı Başkanı Serdar Hüseyin Yıldırım, Sierra Space Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Neeraj Gupta ile ESEN Genel Müdürü Cem Uğur’un katılımı ile imzalandı.

İş birliği anlaşması, Sierra Space ve ESEN’in önümüzdeki beş yıl boyunca Dream Chaser uzay uçağı ve LIFE (Large Integrated Esnek Environment) habitatı da dahil olmak üzere çok çeşitli uzay teknolojileri ve uygulamaları üzerinde Türk Uzay Ajansı ile ortaklaşa çalışma gerçekleştirecek.

Anlaşmayı değerlendiren Serdar Hüseyin Yıldırım, “Türk Uzay Ajansı, Dream Chaser uzay uçağı, LIFE Habitat ve bir dizi uzay uygulaması dahil olmak üzere Sierra Space’in çeşitli projelerinin ve uzay teknolojilerinin geliştirilmesine ve yürütülmesine katılmak için Sierra Space ve ESEN ile ortak olmaktan gurur duyuyoruz. Sierra Space yetenekleri ve teknolojilerinden yararlanarak endüstrilerimiz ve gelecekteki uzay projelerimiz için faydalı olduğuna inanıyoruz. Bu konuda Sierra Space ile daha fazla işbirliği yapmayı dört gözle bekliyoruz” dedi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu