Haberler

Yeni tescil yönetmeliği yayınlandı

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, her türlü hava aracı ve ağırlığı 25 kg üzerindeki İnsansız Hava Araçları’nda kullanılan tescil sistemi ile ilgili yönetmeliği Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre son 5 yılda kullanılmamış tesciller tekrar yeni bir hava aracına verilebilecek.

YENİ YÖNETMELİKTEKİ MADDELER

Tescil, TC ile başlayıp (-) işaretinden sonra Türk alfabesindeki Ç, Ğ, İ, Ö, Ş, Ü harfleri dışında kalan yirmi üç harften seçilecek herhangi üç harf ile devam eden tescil işareti verilir.

Türk sivil hava araçları için tescil işareti, harf kombinasyonlarından oluşur. Tescil işareti, milliyet işaretinden sonra Ek-1’de yer alan hava aracı sınıflarına göre, çok hafif hava araçları için U harfi, balon için B, helikopter için H, zirai amaçlı hava araçları için Z ve planörler için P harfi ile başlayan üçlü harf kombinasyonlarından seçilir.

Maksimum kalkış ağırlığı 750 kg ve altında olup üretici firma tarafından “Çok Hafif Hava Aracı” olarak tanımlanmamış hava araçlarına, isteğe bağlı olarak “U” harfi ile başlayan tescil işareti verilir.

YÖNETMELİĞE ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu