HaberlerHavacılık IT

Yazılımcılara ücretsiz özel okul

Kurucuları arasında Aselsan, Baykar, HAVELSAN, Türk Hava Yolları, TÜBİTAK BİLGEM gibi savunma ve havacılık şirketlerinin bulunduğu Türkiye Açık Kaynak Platformu, ikinci okulunu Bilişim Vadisi’nde açtı.

“Türkiye’nin yazılım mühendisleri bu okullarda yetişecek” mottosuyla hareket eden Türkiye Açık Kaynak Platformu, bu okullarla yazılım alanında gelişmiş alt yapıya sahip öğrencilere daha iyi eğitim vermeyi hedefliyor. 

ÜCRETSİZ EĞİTİM

Proje, ECOLE 42 adını taşıyor. Dünyanın en iyi kodlama okulu olarak bilinen Ecole 42’de eğitim tamamen ücretsiz. Okula başvuru için herhangi bir akademik derece, hatta kodlama bilmek bile gerekmiyor. 18 yaş üzerindeki kişilerin başvuruları kabul ediliyor. 

Ayrıca Ecole 42’nin uluslararası ağı, öğrencilerine okulların bulunduğu diğer ülke kampüslerinde de eğitim fırsatı vererek, onların hem çok uluslu çalışma kültüründen faydalanmalarını hem de gerçek bir mesleki deneyimi yaşamalarını sağlıyor.

TÜRKİYE’DE İKİ OKUL

Türkiye de kısa bir süre önce Ecole 42 ağındaki ülkeler arasına katıldı ve 42 İstanbul ve 42 Kocaeli olmak üzere iki donanımlı kampüsle çok yakında öğrencilerini ağırlamaya başlayacak. 

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı himayesinde, Bilişim Vadisi ve TÜBİTAK TÜSSİDE ortaklığıyla kurulmuş olan Türkiye Açık Kaynak Platformu’nun yazılımcı okullar projesi dahilinde hayata geçirdiği bu heyecan verici proje ile Türkiye yeni nesil yazılımcılarını vizyoner bir eğitim yaklaşımıyla yetiştirmeye hazırlanıyor. Bu okullarda öğrenciler kodlamada uluslararası standartlarla donatılacak.

42 İSTANBUL

Okullara kabul edilmek için öncelikle bir dizi online testten geçecek öğrenciler, temel programlama seviyesini tamamladıktan sonra seçtikleri modül doğrultusunda veri analizi, makine öğrenmesi, yapay zeka gibi alanlarda uzmanlaşacak. 42’de eğitim oyunlaştırılmış bir program olarak sunuluyor. Program içi ilerleme, sanki bir oyunmuş gibi puanlar alınarak gerçekleşiyor.

Bu puanlarla seviye atlıyor, yeni projelerin ve öğrenme yollarının kilidini açıyorsunuz. Seviyeniz, program boyunca ne kadar ilerlediğinizi tanımlıyor; bu nedenle ne kadar çok puan kazanırsanız o kadar ileri gidiyorsunuz. 7. seviyeden sonra, ilk stajınıza kaydoluyorsunuz. 20. seviyeden sonra son staja katılarak 21. seviye projesi ile öğretim programını tamamlıyorsunuz.

Gelişen teknolojilerle birlikte değişen yetkinlik setlerine uyum sağlayabilmek için sektörden sağlanan mentör desteğiyle müfredat sürekli olarak güncel tutuluyor. Bu sayede gerçek iş dünyasının ihtiyaçlarına da cevap verilmesi hedefleniyor. Teorik bilgiyi hayatla buluşturmak, aynı zamanda hem öğrenci hem de öğretmen olmak. 

42 Okulları’nın İstanbul ve Kocaeli kampüslerini ziyaret etmek isteyenler için:

https://www.42istanbul.com.tr/tr/

https://www.42kocaeli.com.tr/tr/

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu