Türk Savunma Sanayi

SSB’de MMU için yeni yapılanma

Milli Muharip Uçak (MMU) için ilk uçuş tarihi yaklaşırken, çalışmaların daha iyi takip edilmesi için Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) bünyesinde yeni bir organizasyona gidildi. Kurulan “Milli Muharip Uçak Grup Başkanlığı” sadece bu projeye odaklanacak.

SavunmaSanayiST.com’un haberine göre, kısa bir süre önceye kadar MMU Projesi, SSB nezdinde Uçak Daire Başkanlığı’na bağlı olarak yürütülüyordu. Ancak SSB, ilk kez bir projeye özel olarak “Grup Başkanlığı” kurdu.

Daire Başkanlığı’nın bir alt mertebesinde bulunan Grup Başkanlığı’nda, birden fazla şube müdürü yer alıyor. Milli Muharip Uçak Projesi de bundan sonra SSB nezdinde Milli Muharip Uçak Grup Başkanlığı tarafından yürütülecek.

 

Ne Değişiyor?

Savunma Sanayii Başkanlığı’nın organizasyon yapısı gereği her Daire Başkanlığı veyahut Grup Başkanlığı, bir Başkan Yardımcısı’na bağlı. Milli Muharip Uçak Projesi daha önce SSB Uçak Daire Başkanlığı’na bağlı bir şube müdürlüğü tarafından yürütülürken, artık direkt olarak bir SSB Başkan Yardımcısı’na bağlı bir Grup Başkanlığı tarafından yürütülecek. Öte yandan, Milli Muharip Uçak Grup Başkanlığı ile Uçak Daire Başkanlığı aynı Başkan Yardımcısı’na yani Serdar DEMİREL’e bağlı.

Uçak projeleri HÜRJET ve HÜRKUŞ gibi diğer projeleri takip edecek

Yapılan bu değişikliğin, MMU’ya yönelik alınacak kararların hızına önemli katkılar sunacağı değerlendiriliyor. Öte yandan HÜRJET ve HÜRKUŞ gibi diğer uçak projeleri ise eskisi gibi yine Uçak Daire Başkanlığı tarafından yürütülecek.

Hava Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde de başında Tuğgeneral rütbesinde bir personelin yer aldığı “MMU Daire Başkanlığı” bulunuyor.

 

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu