Genel Havacılık

Rusya uçuşlarında sigorta kapsam dışı

Rusya – Ukrayna savaşı sonrasında dünya genelinde Rusya’ya karşı başlatılan yaptırımların ardından bir adım da havacılık sektörüne hizmet veren sigorta şirketlerinden geldi. Muhtelif  yurtdışı Sigorta Şirketleri, mevcut yaptırımlar nedeniyle ‘Embargo Clause’ kapsamında Rusya uçuşlarına teminat vermemeye başladı.

Bu tür durumlarda bölgede yoğun olarak uçuş yapan Türkiye’den genel havacılık ve hava taksi şirketleri de olumsuz etkilenecek. Uçuşlar için önemli bir maliyet kalemi de ek teminatlar olacak. Ek teminatların ne kadar olacağı konusunda ise maliyetleri 1-2 gün içinde açıklanması bekleniyor.

Ancak sektör yetkilileri, bu tür maliyetlerin çok yüksek olabileceğine dikkat çekiyor. Böyle durumlarda, ambargo uygulanan ülkelerin sigorta kapsamından çıkartılmasıyla birlikte havacılık şirketi ek ödeme yaparak uçuş başına özel izin alabiliyor. Ancak tek uçuş için bile maliyetler oldukça yüksek.

Bu durum nedeniyle Türkiye’den Rusya’ya uçacak hava taksi ve genel havacılık şirketlerinin olumsuz etkilenmesi bekleniyor. (Özel Haber)

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu