Deniz KuvvetleriSavunma

İlk AH-1W deniz üniformasını giydi

TCG Anadolu’nun ilk hava aracı olan AH-1W Super Cobra’lar geçtiğimiz günlerde Kara Kuvvetleri Komutanlığı’ndan Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na teslim edilmişti. İlk AH-1W kamuflaj renginden güvertede kullanılacağı gri renge boyandı.

Deniz Havacılar, Isparta’da bulunan Kara Havacılık Okulu’nda geçtiğimiz ay AH-1W eğitimlerini tamamlamıştı. Sonrasında ilk dört AH-1W Isparta’dan uçarak Topel’de bulunan Deniz Hava Üs Komutanlığı’na geldi.

Bakım modifikasyonu tamamlanan çift motorlu helikopterler, uzun yıllar bölücü terör örgütüne büyük darbe vurduktan sonra Türk Havacılık ve Uzay Sanayi (TUSAŞ) tesislerinde üretilen T129 ATAK helikopterlerine yerini bırakmıştı.

 

Yedek olarak kullanılan helikopterler, artık Deniz Havacılar tarafından uçurulacak. Amerikan Deniz Piyadeleri için uçak gemisi ve yüzen platformlarda görev yapacak şekilde gövde modifikasyonu ile motorları tuzlu deniz suyu geldiğinde görev yapacak şekilde tasarlanan AH-1W’ler, T929 ATAK-2’nin deniz versiyonu gelene kadar TCG Anadolu’da kullanılacak.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu